Αντίθετη η Γερμανία σε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία

Αντίθετη η Γερμανία σε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασε σήμερα η Γερμανία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν τις επανειλημμένες ανακοινώσεις Τούρκων πολιτικών για την έναρξη μονομερούς στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. Μια τέτοια στρατιωτική επέμβαση θα οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση (...) Αυτό που χρειάζεται η Συρία είναι να τερματιστεί η βία και να ξεκινήσει η σταθεροποίηση», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο κατανοεί και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην παραμεθόριο περιοχή.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Στιβ Άλτερ, κληθείς να απαντήσει σχετικά με το εάν το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις του Χορστ Ζεεχόφερ με τούρκους αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι το ζήτημα τέθηκε από την τουρκική πλευρά και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι η γερμανική κυβέρνηση «έχει τα προβλήματά της» με το σχέδιο της Άγκυρας για τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» για πρόσφυγες στην βόρεια Συρία.

Ο κ. Άλτερ διευκρίνισε πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ανεξάρτητο από την χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης για το προσφυγικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM