Ένα από τα πιο επικίνδυνα μανιτάρια του κόσμου βρέθηκε σε δάσος της Αυστραλίας

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μανιτάρια του κόσμου βρέθηκε σε δάσος της Αυστραλίας Facebook Twitter
0

Δηλητηριώδες μανιτάρι, ένα από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου, με τοξίνες που μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε τροπικό δάσος στην Αυστραλία.

Ο μύκητας αυτός, που είναι γνωστός ως Δηλητηριώδες Κοράλλι της Φωτιάς και είναι περισσότερο γνωστός στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη μανιτάρια στον κόσμο, βρέθηκε κοντά στο Κερνς, στην βόρεια Πολιτεία Κουίνσλαντ, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζέιμς Κουκ (JCU).

«Αν το βρείτε, δεν πρέπει να το αγγίξετε και οπωσδήποτε να μην το φάτε», δήλωσε ο Ματ Μπάρετ, ειδικός στους μύκητες του τμήματος Αυστραλιανής Τροπικής Βοτανολογίας του πανεπιστημίου αυτού. «Από τα περίπου εκατό τοξικά μανιτάρια που είναι γνωστά στους ερευνητές, αυτό είναι το μόνο οι τοξίνες του οποίου μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα», υπογράμμισε. 

Αν φαγωθεί, ο ξεχωριστός αυτός κόκκινος μύκητας προκαλεί μια φρικτή σειρά συμπτωμάτων: πόνο στο στομάχι, εμέτους, διάρροιες, πυρετό και μούδιασμα, τα οποία ακολουθούνται έπειτα από ώρες ή ημέρες από απολέπιση του δέρματος στα χέρια και τα πόδια και συρρίκνωση του εγκεφάλου, πρόσθεσε.

Το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο επικίνδυνος αυτός μύκητας να εμφανίστηκε φυσικά στο Κερνς, αν και υπάρχουν αναφορές για την παρουσία τους και από την Ινδονησία και την Παπούα Νέα Γουινέα, αναφέρει ο Μπάρετ σε ανακοίνωσή του.

Το είδος αυτό μύκητα, το οποίο φέρει την επιστημονική ονομασία "podostroma cornu-damae", βρέθηκε από έναν φωτογράφο σε ένα προάστιο του Κερνς, προτού αναγνωριστεί από τους ερευνητές, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ.

«Το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε έναν τόσο ξεχωριστό και ιατρικά σημαντικό μύκητα όπως το Δηλητηριώδες Κοράλλι της Φωτιάς ακριβώς μέσα στην αυλή μας δείχνει ότι έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για τους μύκητες στην βόρεια Αυστραλία», κατέληξε ο Μπάρετ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM