ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΟΗΕ θα διερευνήσει σειρά αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν εγκαταστάσεις που λειτουργούν με τη στήριξη του καθώς και άλλα μη στρατιωτικά σημεία, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ανακοίνωση του Γκουτέρες προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα να διαρκέσει η εκεχειρία που η Δαμασκός σήμερα συμφώνησε υπό τον όρο του σεβασμού της ρωσοτουρκικής συμφωνίας της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

«Ελπίζω ότι η σημερινή δραματική κατάσταση, να τελειώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές. Από τα τέλη του Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν την επαρχία της Ιντλίμπ, την τελευταία σημαντική περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο 780 αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η έρευνα θα αφορά τις καταστροφές είτε τις ζημιές σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε εκείνες που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Γενικού Γραμμετέα, προσθέτοντας ότι ο Γκουτέρες προσκαλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν» με τους ερευνητές.

Ο πρώτος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι επέκρινε την έρευνα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις και η Ρωσία είναι υπεύθυνες για τα περιστατικά αυτά, χαρακτηρίζοντας αυτά «ψευδείς ειδήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM