ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΟΗΕ θα διερευνήσει σειρά αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν εγκαταστάσεις που λειτουργούν με τη στήριξη του καθώς και άλλα μη στρατιωτικά σημεία, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ανακοίνωση του Γκουτέρες προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα να διαρκέσει η εκεχειρία που η Δαμασκός σήμερα συμφώνησε υπό τον όρο του σεβασμού της ρωσοτουρκικής συμφωνίας της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

«Ελπίζω ότι η σημερινή δραματική κατάσταση, να τελειώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές. Από τα τέλη του Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν την επαρχία της Ιντλίμπ, την τελευταία σημαντική περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο 780 αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η έρευνα θα αφορά τις καταστροφές είτε τις ζημιές σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε εκείνες που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Γενικού Γραμμετέα, προσθέτοντας ότι ο Γκουτέρες προσκαλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν» με τους ερευνητές.

Ο πρώτος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι επέκρινε την έρευνα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις και η Ρωσία είναι υπεύθυνες για τα περιστατικά αυτά, χαρακτηρίζοντας αυτά «ψευδείς ειδήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ