ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΟΗΕ: Διεξαγωγή έρευνας για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο ΟΗΕ θα διερευνήσει σειρά αεροπορικών επιδρομών που έπληξαν εγκαταστάσεις που λειτουργούν με τη στήριξη του καθώς και άλλα μη στρατιωτικά σημεία, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ανακοίνωση του Γκουτέρες προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα να διαρκέσει η εκεχειρία που η Δαμασκός σήμερα συμφώνησε υπό τον όρο του σεβασμού της ρωσοτουρκικής συμφωνίας της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης.

«Ελπίζω ότι η σημερινή δραματική κατάσταση, να τελειώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές. Από τα τέλη του Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζουν την επαρχία της Ιντλίμπ, την τελευταία σημαντική περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα τον θάνατο 780 αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η έρευνα θα αφορά τις καταστροφές είτε τις ζημιές σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και σε εκείνες που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Γενικού Γραμμετέα, προσθέτοντας ότι ο Γκουτέρες προσκαλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν» με τους ερευνητές.

Ο πρώτος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι επέκρινε την έρευνα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις και η Ρωσία είναι υπεύθυνες για τα περιστατικά αυτά, χαρακτηρίζοντας αυτά «ψευδείς ειδήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM