Επτά γυναίκες πήραν το πτυχίο τους από την Ιατρική με 150 χρόνια καθυστέρηση

Επτά γυναίκες πήραν το πτυχίο τους από την Ιατρική με 150 χρόνια καθυστέρηση Facebook Twitter
0

Επτά γυναίκες, οι οποίες ήταν ανάμεσα στις πρώτες οι οποίες έγιναν δεκτές σε βρετανικό πανεπιστήμιο πήραν πτυχίο ιατρικής μετά θάνατον, περίπου 150 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν τις σπουδές τους. 

Οι συγκεκριμένες γυναίκες, γνωστές ως «οι επτά του Εδιμβούργου», είχαν εγγραφεί στο πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου προκειμένου να σπουδάσουν ιατρική το 1869. Αντιμετωπίζοντας σημαντική αντίδραση από τους άνδρες συνάδελφους τους τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους και να πιστοποιηθούν ως γιατροί. 

Η εκστρατεία τους με την οποία έκαναν γνωστή τις συμπεριφορές που αντιμετώπισαν συγκέντρωσε ενδιαφέρον σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, απέκτησαν πολλούς γνωστούς υποστηρικτές όπως ο Κάρολος Δαρβίνος. Το 1877 υιοθετήθηκε σχετική νομοθεσία που εξασφάλιζε τη φοίτηση των γυναικών στα πανεπιστήμια. 

Στις επτά γυναίκες  (Mary Anderson, Emily Bovell, Matilda Chaplin, Helen Evans, Sophia Jex-Blake, Edith Pechey και Isabel Thorne) απονεμήθηκε τιμητικό πτυχίο της ιατρικής μετά θάνατον, σε ειδική τελετή που έγινε σε αίθουσα του πανεπιστημίου. Τα πτυχία παρέλαβαν φοιτήτριες της ιατρικής που φοιτούν σήμερα στο πανεπιστήμιο, ήταν μια από τις εκδηλώσεις που τιμούν τα επιτεύγματα των γυναικών.

Ο καθηγητής Pieter Mathiesen αντιπρύτανης του πανεπιστημίου δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένη να δώσουμε αυτά τα πτυχία σε αυτή την απίστευτη ομάδα γυναικών. Ο χωρισμός και οι διακρίσεις που οι επτά του Εδιμβούργου αντιμετώπισαν ίσως ανήκουν στην ιστορία όμως ακόμα υπάρχουν φραγμοί που εμποδίζουν πολύ ταλαντούχους να πετύχουν στο πανεπιστήμιου. Πρέπει να μάθουμε από αυτές τις γυναίκες και να επιδιώκουμε να δώσουμε πρόσβαση σε όλους όσους έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM