Υπόθεση Κασόγκι: Ο Τραμπ προσπάθησε να αγνοήσει τη δολοφονία, λέει η σύντροφος του δημοσιογράφου

Υπόθεση Κασόγκι: Ο Τραμπ προσπάθησε να αγνοήσει τη δολοφονία, λέει η σύντροφος του δημοσιογράφου Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Τα βέλη της εναντίον της Ουάσινγκτον αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε η Χατιτζέ Τσενγκίζ, αρραβωνιαστικιά του Τζαμάλ Κασόγκι, με άρθρο της στους New York Times. 

Η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει αρκετά για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να κάνει «τα στραβά μάτια» στην υπόθεση, έγραψε σήμερα σε άρθρο της στους New York Times η Χατιτσέ Τσενγκίζ, η αρραβωνιαστικιά του αρθρογράφου της Washington Post, Σαουδάραβα δημοσιογράφου, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για την υπόθεση.

Η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ, καταλήγει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας είναι υπόλογοι για την δολοφονία του Κασόγκι. Η Χατιτσέ Τσενγκίζ ανέφερε στο άρθρο της ότι μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον «έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τους ισχυρούς δεσμούς και επιρροή που έχει με το Ριάντ για να αναγκάσει τους Σαουδάραβες να αποκαλύψουν την αλήθεια για την δολοφονία του Τζαμάλ και να εγγυηθούν ότι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει προσπαθήσει να κάνει τα στραβά μάτια», σημείωσε. Η Τουρκάλα αρραβωνιαστικά του δημοσιογράφου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν με αποφασιστικότητα όχι μόνο για να αποδώσουν δικαιοσύνη για την δολοφονία του, αλλά και για να χαλιναγωγήσουν την καταστολή εις βάρος των αντιφρονούντων στην Σαουδική Αραβία. Η Τσενγκίζ αναφέρθηκε στην κράτηση τριών ανδρών, τους Σαλμάν αλ Αουντα, Αουάντ αλ Κάρνι και Αλί αλ Ομάρι, που τους χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστές ακαδημαϊκούς», τονίζοντας ότι ο Τραμπ «έχει τη δύναμη να σώσει τις ζωές αυτών των τριών ανδρών», καθώς περιμένουν να εκτελεστούν από τις σαουδαραβικές αρχές.

«Αν ο Τζαμάλ και οι αρχές του είχαν κάποια ανθρωπιστική και ηθική αξία, τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε», είπε. «Για να στηρίξουμε την αγώνα για δημοκρατία στον αραβικό κόσμο, δεν είναι κρίσιμο να μιλήσουμε ενάντια σε αυτόν τον βίαιο θάνατο;» «Η αδιάφορη στάση του Ριάντ στις νομικές διαδικασίες για την υπόθεση του Τζαμάλ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε. Παράλληλα, από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι εκείνοι που ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα πληρώσουν το τίμημα και θα λογοδοτήσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Anadolu/Reuters

Διεθνή
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια