Γυναίκα αποκάλεσε άλογο τη σύζυγο του πρώην άντρα της και κινδυνεύει με φυλάκιση στο Ντουμπάι

Γυναίκα αποκάλεσε άλογο τη σύζυγο του πρώην άντρα της και κινδυνεύει με φυλάκιση στο Ντουμπάι Facebook Twitter
Η 55χρονη Λάλεχ Σαχράβες με την κόρη της
1

Μια βρετανίδα αντιμετωπίζει έως και δύο χρόνια φυλάκισης στο Ντουμπάι επειδή αποκάλεσε τη σύζυγό του πρώην άντρα της «άλογο» στο Facebook.

Η 55χρονη Λάλεχ Σαχράβες συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όταν έφτασε στη χώρα για να παρακολουθήσει την κηδεία του πρώην συζύγου του. Mαζί της είχε την 14χρονη κόρη της.

Η γυναίκα αντιμετωπίζει διώξεις για δύο σχόλια στο Facebook που δημοσίευσε σε φωτογραφίες του συζύγου της ο οποίος είχε ξαναπαντρεύτει το 2016.

Η Σαχράβες ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της για 18 χρόνια, και έζησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για οκτώ μήνες.

Ενώ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κόρη της, ο σύζυγός της έμεινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγος της είχε καινούργια σύντροφο όταν είδε φωτογραφίες του νέου ζευγαριού στο Facebook.

Έγραψε δύο σχόλια μεταξύ των οποίων και ένα που έλεγε: «Ελπίζω να βρεθείτε κάτω από το χώμα. Ηλίθιε που άφησες για αυτό το άλογο».

Σύμφωνα με τους νόμους για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένα άτομο μπορεί να φυλακιστεί και να τιμωρηθεί με πρόστιμα για δυσφημιστικές δηλώσεις στα social media.

Κρατούμενη πλέον στο Ντουμπάι η γυναίκα θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 λιρών, παρά το γεγονός πως τα σχόλια στο Facebook, έγιναν ενώ ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα σύζυγος του πρώην συζύγου της, που ζει στο Ντουμπάι, κατήγγειλε τα σχόλια και έκανε μήνυση για τους χαρακτηρισμούς.

Τη στιγμή της σύλληψής της, η Σαχράβες ήταν με την 14χρονη κόρη της, η οποία αργότερα χρειάστηκε να πετάξει μόνη της πίσω στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC News, τόσο η οργάνωση «Detained in Dubai» που τη στηρίζει όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών (FCO) ζήτησαν από την γυναίκα να αποσύρει την μήνυση, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Το διαβατήριό της είχε κατασχεθεί και σήμερα ζει σε ξενοδοχείο περιμένοντας τη δίκη.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως όπως αναφέρει η οργάνωση κανείς δεν ήξερε πραγματικά για τη σοβαρότητα των νόμων για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στα ΗΑΕ και ότι δεν είχαν προειδοποιήσει επαρκώς τους τουρίστες σχετικά.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια