Μια βρετανίδα αντιμετωπίζει έως και δύο χρόνια φυλάκισης στο Ντουμπάι επειδή αποκάλεσε τη σύζυγό του πρώην άντρα της «άλογο» στο Facebook.

 

Η 55χρονη Λάλεχ Σαχράβες συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όταν έφτασε στη χώρα για να παρακολουθήσει την κηδεία του πρώην συζύγου του. Mαζί της είχε την 14χρονη κόρη της.

 

Η γυναίκα αντιμετωπίζει διώξεις για δύο σχόλια στο Facebook που δημοσίευσε σε φωτογραφίες του συζύγου της ο οποίος είχε ξαναπαντρεύτει το 2016.

 

Η Σαχράβες ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της για 18 χρόνια, και έζησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για οκτώ μήνες.

 

Ενώ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την κόρη της, ο σύζυγός της έμεινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

 

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι ο πρώην σύζυγος της είχε καινούργια σύντροφο όταν είδε φωτογραφίες του νέου ζευγαριού στο Facebook.

 

Έγραψε δύο σχόλια μεταξύ των οποίων και ένα που έλεγε: «Ελπίζω να βρεθείτε κάτω από το χώμα. Ηλίθιε που άφησες για αυτό το άλογο».

 

Σύμφωνα με τους νόμους για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένα άτομο μπορεί να φυλακιστεί και να τιμωρηθεί με πρόστιμα για δυσφημιστικές δηλώσεις στα social media.

 

Κρατούμενη πλέον στο Ντουμπάι η γυναίκα θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 λιρών, παρά το γεγονός πως τα σχόλια στο Facebook, έγιναν ενώ ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Η νέα σύζυγος του πρώην συζύγου της, που ζει στο Ντουμπάι, κατήγγειλε τα σχόλια και έκανε μήνυση για τους χαρακτηρισμούς.

 

Τη στιγμή της σύλληψής της, η Σαχράβες ήταν με την 14χρονη κόρη της, η οποία αργότερα χρειάστηκε να πετάξει μόνη της πίσω στη Βρετανία.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC News, τόσο η οργάνωση «Detained in Dubai» που τη στηρίζει όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών (FCO) ζήτησαν από την γυναίκα να αποσύρει την μήνυση, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

 

Το διαβατήριό της είχε κατασχεθεί και σήμερα ζει σε ξενοδοχείο περιμένοντας τη δίκη.

 

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι πως όπως αναφέρει η οργάνωση κανείς δεν ήξερε πραγματικά για τη σοβαρότητα των νόμων για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στα ΗΑΕ και ότι δεν είχαν προειδοποιήσει επαρκώς τους τουρίστες σχετικά.