Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς Facebook Twitter
Το σπίτι που έπληξε η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας (ΕPA)
0

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ξεκίνησε πριν λίγο, το μεσημέρι της Δευτέρας, το Ισραήλ, ως απάντηση σε μια ρουκέτα που πυροδοτήθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας το πρωί και τραυμάτισε επτά ανθρώπους. 

Η κλιμάκωση της έντασης οδήγησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να διακόψει την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ όπου ήταν και να αποφασίσει την άμεση επιστροφή του στη χώρα του.

Αμέσως μετά την εκτόξευση της ρουκέτας δύο ισραηλινές ταξιαρχίες να σπεύδουν προς το νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ετοιμάζονται να σταλούν προσκλήσεις προς εφέδρους.

Επίσης το Ισραήλ προχώρησε σε κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ, η ρουκέτα πυροδοτήθηκε από θέση της Χαμάς στην περιοχή της Ράφα, περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου έπληξε.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στη Haaretz πως το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη του χτυπήματος, υποδηλώνει ότι είναι «αποτέλεσμα σφάλματος» ή «παρορμητικής απόφασης» ενός ατόμου από τις ομάδες στη Γάζα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος -σύμφωνα πάντα με τη Haaretz- συμπλήρωσε ότι εάν η αντίδραση του Ισραήλ οδηγήσει μόνο σε υλικές ζημιές και καμία απώλειας ζωής, τότε οι ομάδες στη Γάζα θα αντιδράσουν με συγκρατημένα μέτρα. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για πιθανό φαινόμενο «χιονοστιβάδας» με εκατέρωθεν σκληρές αντιδράσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM