Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς στη Γάζα - Απάντηση σε ρουκέτα με τραυματισμούς Facebook Twitter
Το σπίτι που έπληξε η ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας (ΕPA)
0

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ξεκίνησε πριν λίγο, το μεσημέρι της Δευτέρας, το Ισραήλ, ως απάντηση σε μια ρουκέτα που πυροδοτήθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας το πρωί και τραυμάτισε επτά ανθρώπους. 

Η κλιμάκωση της έντασης οδήγησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να διακόψει την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ όπου ήταν και να αποφασίσει την άμεση επιστροφή του στη χώρα του.

Αμέσως μετά την εκτόξευση της ρουκέτας δύο ισραηλινές ταξιαρχίες να σπεύδουν προς το νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ετοιμάζονται να σταλούν προσκλήσεις προς εφέδρους.

Επίσης το Ισραήλ προχώρησε σε κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ, η ρουκέτα πυροδοτήθηκε από θέση της Χαμάς στην περιοχή της Ράφα, περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου έπληξε.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στη Haaretz πως το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη του χτυπήματος, υποδηλώνει ότι είναι «αποτέλεσμα σφάλματος» ή «παρορμητικής απόφασης» ενός ατόμου από τις ομάδες στη Γάζα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος -σύμφωνα πάντα με τη Haaretz- συμπλήρωσε ότι εάν η αντίδραση του Ισραήλ οδηγήσει μόνο σε υλικές ζημιές και καμία απώλειας ζωής, τότε οι ομάδες στη Γάζα θα αντιδράσουν με συγκρατημένα μέτρα. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για πιθανό φαινόμενο «χιονοστιβάδας» με εκατέρωθεν σκληρές αντιδράσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM