Ο Τραμπ φέρεται να απασχολούσε παράτυπους μετανάστες σε γκολφ κλαμπ του

Ο Τραμπ φέρεται να απασχολούσε παράτυπους μετανάστες σε γκολφ κλαμπ του Facebook Twitter
EPA
0

Παράτυποι μετανάστες φέρεται να εργάστηκαν σε γκολφ κλαμπ του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Την υπόθεση ερευνά το FBI. 

Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί ερευνητές εξετάζουν λεπτομερώς τα έγγραφα πέντε μεταναστών που φέρεται να εργάστηκαν στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Anibal Romero. 

Ο Romero ανέφερε σε συνέντευξη πως συναντήθηκε με πράκτορες του FBI το Νοέμβριο για να συζητήσουν τους ισχυρισμούς του. 

Ο δικηγόρος υποστήριξε πως παρέδωσε στις αρχές πλαστές πράσινες κάρτες με αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. 

Παράλληλα ισχυρίζεται πως η διοίκηση του γκολφ κλαμπ ήταν αυτή που χορήγησε τα έγγραφα σε μια από τις πελάτισσές του, την 44χρονη Γουατεμαλτέκα Victorina Morales. 

Ακόμα παρέδωσε στις αρχές τις αμοιβές της Sandra Diaz, μιας Κοσταρικανής που υποστηρίζει πως δούλεψε ως παράνομη μετανάστρια στο γκολφ κλαμπ για μια τριετία.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι ερευνητές είναι πιθανόν να ξεκινήσουν έρευνα αναφορικά με τις πρακτικές πρόσληψης του γκολφ κλαμπ του Αμερικανού προέδρου.

Εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ ανέφερε πως το γραφείο ούτε επιβεβαιώνει ούτε αρνείται τις έρευνες ενώ από την πλευρά του, το FBI, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Οι υπεύθυνοι του Trump Organisation δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Τύπου. 

Η Morales, σε συνέντευξή της στους New York Times νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστήριξε πως έχει δουλέψει για μια πενταετία στο γκολφ κλαμπ έχοντας μάλιστα στρώσει το κρεβάτι και σιδερώσει τα πουκάμισα του Ντόναλντ Τραμπ. 

Παράλληλα δήλωσε πως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση για να αναδειχθεί η υποκρισία του Αμερικανού προέδρου, ενώ έκανε λόγο και για κακοποιητική συμπεριφορά από στέλεχος της διοίκησης του κλαμπ. 

Με πληροφορίες από The Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM