Δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από τη σημερινή έκρηξη και φωτιά στο τάνκερ «Άθλος», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιες κυπριακές αρχές. 

 

Στο πλοίο ξέσπασε φωτιά ύστερα από έκρηξη το πρωί, με αποτέλεσμα δύο από τα 17 μέλη του πληρώματος να υποστούν εγκαύματα. 

 

Σύμφωνα με την κ. Μαρίνα Αργυρού, διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, διαπιστώθηκε διαρροή πετρελαίου ή καυσίμων στη θάλασσα, εντούτοις έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και η κατάσταση είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.

 

 

Η κ. Αργυρού δήλωσε πως το Τμήμα Αλιείας απέστειλε προσωπικό και σκάφη για αξιολόγηση της κατάστασης και ενεργοποίησε το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης «Ορφέας».

 

 

Στο μεταξύ, η VTS - Vasiliko Terminal Services ανακοίνωσε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία τής ανέθεσε τη διαχείριση του ατυχήματος στο πετρελαιοφόρο και της έχει αναθέσει τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

Σημειώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει στην προληπτική πόντιση πλωτού φράγματος γύρω από το πλοίο και βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της κυβέρνησης.

 

Η επιχείρηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, υποστηρίζεται από υποβρύχιες υπηρεσίες, για εντοπισμό και αναγνώριση του προβλήματος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ