Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας διατύπωσε τη λύπη του σήμερα για την παρεξήγηση που υπήρξε γύρω από τις δηλώσεις του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λεντριάν σχετικά με τη δολοφονία Τζαμάλ Κασόγκι, οι οποίες προκάλεσαν την οργή της Άγκυρας.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το τι η Γαλλία γνωρίζει αφού είχε πρόσβαση στις τουρκικές ηχογραφήσεις της υπόθεσης, ο υπουργός απάντησε, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2: «Εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει πληροφορίες για να μας δώσει, πρέπει να μας τις δώσει».

 

«Αυτό σημαίνει ότι δεν σας τις έχει δώσει;» ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο» απάντησε ο Λεντριάν.

«Αυτό σημαίνει ότι είπε ψέματα;» είπε η δημοσιογράφος.

«Αυτό σημαίνει ότι παίζεται ένα ιδιαίτερο πολιτικό παιχνίδι σε αυτήν την υπόθεση» συνέχισε ο υπουργός, οι δηλώσεις του οποίου κρίθηκαν «απαράδεκτες» από τις τουρκικές αρχές.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, που κάνει λόγο για «παρεξήγηση», ο υπουργός ήθελε να πει ότι δεν έχει λάβει τις τουρκικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν στο να αποκαλυφθεί «όλη η αλήθεια» στην υπόθεση Κασόγκι, σε σχέση με τις συνθήκες και τους αυτουργούς της δολοφονίας.

 

«Οι γαλλικές αρχές και οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία για την υπόθεση Κασόγκι από την αρχή, αυτό θα συνεχιστεί» επισήμανε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνούμενη να σχολιάσει το θέμα των ηχογραφήσεων.

«Υπήρξαν επικοινωνίες με τους Τούρκους, όπως με τους Σαουδάραβες, με τους Αμερικάνους» υπογράμμισε η ίδια πηγή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr