Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του Κασόγκι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του Κασόγκι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ένα μήνα και πλέον μετά τη δολοφονία του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Φίλοι, συνεργάτες κι υποστηρικτές του έδωσαν το παρών, ορισμένοι εκ των οποίων φόραγαν μάσκες με το πρόσωπο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Κατά τη διάρκειας της κινητοποίησης, εκφωνήθηκαν ομιλίες και προβλήθηκαν βίντεο στη μνήμη του, σε μια ολονυκτία που οργανώθηκε 40 ημέρες μετά τον θάνατό του, όπως προτάσσει η μουσουλμανική παράδοση.

Ο δημοσιογράφος, ένας επικριτής των κυβερνώντων στο Ριάντ, δολοφονήθηκε από μια ομάδα Σαουδαράβων κομάντο, τη 2α Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τουράν Κισλακτζί, ο επικεφαλής της τουρκοαραβικής ένωσης ΜΜΕ (TAM), μέλος της οποίας ήταν ο Κασόγκι, απηύθυνε έκκληση να αποδοθεί δικαιοσύνη «προκειμένου αυτοί οι τύραννοι, αυτοί οι βάρβαροι να μην μπορέσουν να ξανακάνουν κάτι τέτοιο (...), προκειμένου κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί».

Για την ακτιβίστρια από την Υεμένη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ταουακόλ Καρμάν, βραβευθείσα το 2011 με το Νόμπελ Ειρήνης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του Ριάντ στην υπόθεση.

«Όλοι οι οργανισμοί του σαουδαραβικού κράτους εμπλέκονται στο έγκλημα το οποίο θυμίζει από κάθε άποψη εκείνα που διαπράττει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε η ίδια, μιλώντας από το σημείο της κινητοποίησης.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τι έκαναν, ακόμα κι αν εκείνοι δεν το παραδέχονται» δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν και φίλος του Κασόγκι Γιασίν Ακτάι, που επίσης παρέστη στη συγκέντρωση σήμερα.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/ afp

«Τα πάντα θα αποκαλυφθούν, όλα θα δουν το φως της δημοσιότητας».

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ