Πρίγκιπας Σαλμάν: Έγκλημα μίσους η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι

Πρίγκιπας Σαλμάν: Έγκλημα μίσους η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν χαρακτήρισε σήμερα «έγκλημα μίσους» τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο στην Τουρκία, διαβεβαιώνοντας ότι το Ριάντ θα συνεργαστεί με την Άγκυρα και ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».


Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκειας ενός διεθνούς φόρουμ για τις επενδύσεις στο Ριάντ, στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά την εξαφάνιση τη 2α Οκτωβρίου του Κασόγκι, ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει «ρήξη στις σχέσεις με την Τουρκία».

«Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν (...) και στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος συζήτησαν σήμερα για τις «κοινές προσπάθειες» που θα κάνουν με στόχο να ριχθεί φως στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Την Δευτέρα, ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσε πληροφορίες που εμπλέκουν απευθείας τον πρίγκιπα διάδοχο στην δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, ο αρχηγός του 15μελούς σαουδαραβικού αποσπάσματος, το οποίο εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο, βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου του MBS μετά την δολοφονία.

Ο αρχηγός του αποσπάσματος, ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του πρίγκιπα διαδόχου, εμφανίζεται στις φωτογραφίες που πρόεκυψαν από τις κάμερες παρακολούθησης και δημοσιεύθηκαν από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να φθάνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και στην συνέχεια να βρίσκεται μπροστά από την κατοικία του προξένου την ημέρα της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ