Υπόθεση Κασόγκι: «Θέλαμε απλά να τον ναρκώσουμε», λένε τώρα οι Σαουδάραβες

Υπόθεση Κασόγκι: «Θέλαμε απλά να τον ναρκώσουμε», λένε τώρα οι Σαουδάραβες Facebook Twitter
ΕPA
0

Μια νέα εκδοχή για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την παραμονή του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έδωσαν οι Σαουδάραβες. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, Σαουδάραβας αξιωματούχος ισχυρίζεται πως στόχος της ομάδας που βρέθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης ήταν να «πείσει» τον δημοσιογράφο, που έγραφε επικριτικά άρθρα για το καθεστώς της πατρίδας του στην Washington Post, να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία. 

Αν ο Κασόγκι αρνούνταν, ανέφερε ο αξιωματούχος στο CNN, επόμενο βήμα θα ήταν να ναρκώσουν τον δημοσιογράφο με ηρεμιστικά φάρμακα και να τον μεταφέρουν σε «ασφαλές σπίτι» της Κωνσταντινούπολης για 48 ώρες.

Αν και πάλι ο Κασόγκι αρνούνταν να ταξιδέψει για τη Σαουδική Αραβία, η ομάδα θα έφευγε και ένας ντόπιος συνεργάτης των Σαουδαράβων θα άφηνε ελεύθερο τον Κασόγκι. 

Την ίδια στιγμή, ο αξιωματούχος δικαιολόγησε την παρουσία ιατροδικαστή- εγκληματολόγου  ανάμεσα στα μέλη της ομάδας λέγοντας πως ήταν εκεί για να «σβήσει» όλα τα σημάδια της παρουσίας του Κασόγκι στο προξενείο και το σπίτι, ώστε αν αργότερα ο δημοσιογράφος κατήγγειλε την απαγωγή του να μην  αποδείξεις.

Σημειώνεται πως οι New York Times ήδη έχουν γράψει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εξοπλισμένος με ένα πριόνι για οστά. 

Ο αξιωματούχος ανέφερε στο CNN πως ο Κασόγκι αναστατώθηκε όταν του είπαν πως πρόκειται να ναρκωθεί και να μεταφερθεί στο «ασφαλές σπίτι». 

Προσπάθησε να αντισταθεί και στραγγαλίστηκε με αποτέλεσμα το θάνατο του. 

 Ο αξιωματούχος απέφυγε να δώσει κάποια αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμού του, που αποτελούν τη νεότερη από τις πολλές εκδοχές που έχει δώσει ως τώρα το Ριάντ για την υπόθεση. 

Οι νέοι ισχυρισμοί έρχονται ενώ σήμερα ο διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τον οποίο χτες ενέπλεξε για πρώτη φορά ο Ντόναλτ Τραμπ στη δολοφονία Κασόγκι, αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια ομιλία από τότε που το Ριάντ παραδέχτηκε πως ο Κασόγκι πέθανε εντός του προξενείου.

Ο Μπιν Σαλμάν θα μιλήσει σε οικονομικό συνέδριο στην πρωτεύουσα της πατρίδας του και δεν είναι σαφές αν θα αναφερθεί στην υπόθεση Κασόγκι. 

Για αρκετούς Αμερικάνους αξιωματούχους όπως και δυτικά ΜΜΕ μια επιχείρηση σαν αυτή που οδήγησε στο θάνατο του Κασόγκι δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να την γνωρίζει, αν όχι να την έχει διατάξει,  ο Μπιν Σαλμάν. 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ