Υπόθεση Κασόγκι: «Θέλαμε απλά να τον ναρκώσουμε», λένε τώρα οι Σαουδάραβες

Υπόθεση Κασόγκι: «Θέλαμε απλά να τον ναρκώσουμε», λένε τώρα οι Σαουδάραβες Facebook Twitter
ΕPA
0

Μια νέα εκδοχή για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την παραμονή του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης έδωσαν οι Σαουδάραβες. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, Σαουδάραβας αξιωματούχος ισχυρίζεται πως στόχος της ομάδας που βρέθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης ήταν να «πείσει» τον δημοσιογράφο, που έγραφε επικριτικά άρθρα για το καθεστώς της πατρίδας του στην Washington Post, να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία. 

Αν ο Κασόγκι αρνούνταν, ανέφερε ο αξιωματούχος στο CNN, επόμενο βήμα θα ήταν να ναρκώσουν τον δημοσιογράφο με ηρεμιστικά φάρμακα και να τον μεταφέρουν σε «ασφαλές σπίτι» της Κωνσταντινούπολης για 48 ώρες.

Αν και πάλι ο Κασόγκι αρνούνταν να ταξιδέψει για τη Σαουδική Αραβία, η ομάδα θα έφευγε και ένας ντόπιος συνεργάτης των Σαουδαράβων θα άφηνε ελεύθερο τον Κασόγκι. 

Την ίδια στιγμή, ο αξιωματούχος δικαιολόγησε την παρουσία ιατροδικαστή- εγκληματολόγου  ανάμεσα στα μέλη της ομάδας λέγοντας πως ήταν εκεί για να «σβήσει» όλα τα σημάδια της παρουσίας του Κασόγκι στο προξενείο και το σπίτι, ώστε αν αργότερα ο δημοσιογράφος κατήγγειλε την απαγωγή του να μην  αποδείξεις.

Σημειώνεται πως οι New York Times ήδη έχουν γράψει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εξοπλισμένος με ένα πριόνι για οστά. 

Ο αξιωματούχος ανέφερε στο CNN πως ο Κασόγκι αναστατώθηκε όταν του είπαν πως πρόκειται να ναρκωθεί και να μεταφερθεί στο «ασφαλές σπίτι». 

Προσπάθησε να αντισταθεί και στραγγαλίστηκε με αποτέλεσμα το θάνατο του. 

 Ο αξιωματούχος απέφυγε να δώσει κάποια αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμού του, που αποτελούν τη νεότερη από τις πολλές εκδοχές που έχει δώσει ως τώρα το Ριάντ για την υπόθεση. 

Οι νέοι ισχυρισμοί έρχονται ενώ σήμερα ο διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τον οποίο χτες ενέπλεξε για πρώτη φορά ο Ντόναλτ Τραμπ στη δολοφονία Κασόγκι, αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια ομιλία από τότε που το Ριάντ παραδέχτηκε πως ο Κασόγκι πέθανε εντός του προξενείου.

Ο Μπιν Σαλμάν θα μιλήσει σε οικονομικό συνέδριο στην πρωτεύουσα της πατρίδας του και δεν είναι σαφές αν θα αναφερθεί στην υπόθεση Κασόγκι. 

Για αρκετούς Αμερικάνους αξιωματούχους όπως και δυτικά ΜΜΕ μια επιχείρηση σαν αυτή που οδήγησε στο θάνατο του Κασόγκι δε θα μπορούσε να συμβεί χωρίς να την γνωρίζει, αν όχι να την έχει διατάξει,  ο Μπιν Σαλμάν. 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM