Έβαλαν σωσία με τα ρούχα του Κασόγκι να βγει από το προξενείο - Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τους Σαουδάραβες

Έβαλαν σωσία με τα ρούχα του Κασόγκι να βγει από το προξενείο - Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τους Σαουδάραβες Facebook Twitter
0

Σωσίες, τζετ, βαλίτσες και ντοκουμέντα δίνουν πρωτοφανείς διαστάσεις, που ξεπερνούν ακόμη και σενάρια θρίλερ, στην υπόθεση Κασόγκι καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σήμερα αποκαλύπτεται πως ένα από τα μέλη της 15μελους ομάδας που θεωρείται πως σκότωσε την Τζαμάλ Κασόγκι, εμφανίζεται με τα ρούχα του δημοσιογράφου σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, την ίδια μέρα που ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε. 

Όπως μετέδωσε το CNN, που επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο, ο άντρας εντοπίστηκε σε κάμερες από κλειστό κύκλωμα. 

Ο άντρας φαίνεται στις κάμερες να φεύγει από την πίσω πόρτα του προξενείου φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, ψεύτικο μούσι και γυαλιά. 

Λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος άντρας με τα ίδια ρούχα εμφανίζεται στο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης. 

Το όνομα του άντρα έχει ταυτοποιηθεί ως Μουσταφά Αλ Μαντάνι. Είναι 57 ετών  και έχει παρόμοιο ύψος, παρόμοια σωματοδομή και κοντινή ηλικία με τον 59χρονο Κασόγκι.

Φαίνεται πως συγκεκριμένος άντρας χρησιμοποιήθηκε από τους Σαουδάραβες ως σωσίας του Κασόγκι προκειμένου να μη γίνει γνωστός ο θάνατος του και να θολώσει τα νερά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαντάνι είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των υπόπτων. 

Αν όντως ο Μαντάνι είχε αυτό το ρόλο, ενισχύει και το σενάριο της προγραμματισμένης δολοφονίας και όχι του «ατυχήματος». «Δε χρειάζεσαι σωσία για να κάνεις ανάκριση», λέει ο Τουρκος αξιωματούχος στο CNN. «Το συμπέρασμα μας δεν έχει αλλάξει από τις 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για προσχεδιασμένη δολοφονία και το πτώμα μεταφέρθηκε έξω από το προξενείο». 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Μiddle East Eye οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι η σορός «φυγαδεύτηκε» από την Τουρκία μεταφερόμενη σε ιδιωτικό τζετ από σωματοφύλακα του ίδιου του πρίγκηπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Υλικό από κάμερες δείχνει ότι ο σωματοφύλακας μπήκε στο αεροδρόμιο και βγήκε προς το αεροπλάνο από τη VIP πτέρυγα, κουβαλώντας μια τσάντα η οποία δεν ελέγχθηκε, ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο ιδιωτικό αεροπλάνο, καθώς ακόμα δεν είχε σημάνει συναγερμός.

Τραμπ-Ερντογάν ζητούν εξιχνίαση της υπόθεσης 

 

Χτες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν  στην «ανάγκη να εξιχνιαστεί» η υπόθεση σε '«όλες τις διαστάσεις». 

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης — πέραν της υπόθεσης Κασόγκι — για την κατάσταση στη Μάνμπιτζ της Συρίας, για την υπόθεση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον και για τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και για τη διμερή συνεργασία της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ