Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιταλία: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή πουλούσε «πακέτα» ψεύτικων κριτικών για το TripAdvisor

Ιταλία: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή πουλούσε «πακέτα» ψεύτικων κριτικών για το TripAdvisor Facebook Twitter
EPA
0

To να γράφεις ψεύτικες κριτικές με ψευδώνυμο είναι έγκλημα, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο. Αυτό αποφάσισε δικαστήριο στο Λέτσε, το οποίο καταδίκασε σε εννιά μήνες φυλάκιση και 8.000 ευρώ πρόστιμο τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Promosalento, επειδή πουλούσε «πακέτα» με θετικές κριτικές για ιστοσελίδες όπως το TripAdvisor. 

Το TripAdvisor μάλιστα υποστήριξε την απόφαση παρέχοντας στη Δικαιοσύνη υλικό από την εσωτερική ομάδα ερευνών του και εμφανίστηκε στη δίκη ως πολιτικός ενάγοντας. «Θεωρούμε πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για το Ίντερνετ», υποστήριξε εκπρόσωπος της εταιρίας. 

«Οι ψεύτικες κριτικές ήταν πάνα μια παραβίαση του νόμου, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο απατεώνας θα πάει στη φυλακή. Επενδύουμε ιδιαίτερα στο να προλαβαίνουμε τις απάτες και είμαστε αποτελεσματικοί στο να τις ανακαλύπτουμε.

Από το 2015 έχουμε μπλοκάρει πάνω από 60 εταιρίες που έχουν τέτοιου είδους "πληρωμένες κριτικές". Όμως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας και για αυτό θέλουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές και τους εκπροσώπους επιβολής του νόμου, ώστε να τους βοηθάμε στις ποινικές διαδικασίες», συμπλήρωσε. 

Ο εντοπισμός του PromoSalento είχε γίνει αρχικά το 2015, από ειδικούς του TripAdvisor, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε τις ιταλικές αρχές.

Kατά τη διάρκεια της έρευνας η ομάδα των τεχνικών του TripAdvisor αναγνώρισε και στη συνέχεια απομάκρυνε πάνω από 1.000 κριτικές από τη συγκεκριμένη εταιρία σε εκατοντάδες ξενοδοχεία και ακίνητα που φιλοξενούνταν στην πλατφόρμα.

Τo ΤripAdvisor έστειλε ειδοποίηση στα ξενοδοχεία και τα τιμώρησε, υποβαθμίζοντας τα στην κατάταξη του.  

Με πληροφορίες από La Repubblica 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ