Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι των γαλλικών σιδηροδρόμων

Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι των γαλλικών σιδηροδρόμων Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη, αλλά κι εμείς επίσης»: οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι κατέβηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους σήμερα για να δείξουν στη γαλλική κυβέρνηση ότι "δεν αποδυναμώθηκαν", τέσσερις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στο Ματινιόν.


Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σήμερα στη Λιλ, τη Μετς, την Τουλούζη, τη Λιόν. Στο Παρίσι, αρκετές εκατοντάδες σιδηροδρομικοί, με τους οποίους είχαν ενωθεί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, ταχυδρομικοί και άλλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εκόλ Μιλιτέρ. "Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, για να έχουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, αλλά κι εμείς επίσης", είπε ο Φρεντερίκ Παβέ, ένας συνδικαλιστής της CGT από το Κορμπέιγ-Εσόν.

Οι εργαζόμενοι "δεν αποδυναμώνονται" και "δεν θα παραχωρήσουν τίποτα", είπε στους συγκεντρωμένους ο Λοράν Μπρεν, του συνδικάτου CGT-Cheminots.

Μια ψεύτικη επιταγή, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, παραδόθηκε συμβολικά στους σιδηροδρομικούς από τον κοινωνιολόγο Ζαν-Μαρκ Σαλμόν ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα "ταμείο στήριξης" των απεργών. "Η απεργία σας γεννά μεγάλες ελπίδες στη χώρα", δήλωσε.

Λόγω της 48ωρης απεργίας εκτελούνται μόνο τα μισά δρομολόγια των TVG (υπερταχείες) και ένα στα τρία των Ιντερσίτι.

Στο Ιλ ντε Φρανς κινούνται επίσης μόνο οι μισοί συρμοί του προαστιακού και εκτιμάται ότι τα προβλήματα αυτά στις μετακινήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή.

Διήμερη απεργία πραγματοποιεί και το προσωπικό της Air France, όμως εκτελείται κανονικά σχεδόν το 85% των δρομολογίων καθώς η συμμετοχή των πιλότων σε αυτήν την κινητοποίηση δεν είναι τόσο υψηλή όσο στις προηγούμενες 11 απεργίες των τελευταίων μηνών.

Όπως και στα τρένα, η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί άλλη μια διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τις 7 και 8 Μαΐου. Η επόμενη 48ωρη απεργία των σιδηροδρομικών είναι προγραμματισμένη για τις 8 και 9 του μηνός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM