Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι των γαλλικών σιδηροδρόμων

Συνεχίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι των γαλλικών σιδηροδρόμων Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη, αλλά κι εμείς επίσης»: οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι κατέβηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους σήμερα για να δείξουν στη γαλλική κυβέρνηση ότι "δεν αποδυναμώθηκαν", τέσσερις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στο Ματινιόν.


Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σήμερα στη Λιλ, τη Μετς, την Τουλούζη, τη Λιόν. Στο Παρίσι, αρκετές εκατοντάδες σιδηροδρομικοί, με τους οποίους είχαν ενωθεί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, ταχυδρομικοί και άλλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εκόλ Μιλιτέρ. "Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, για να έχουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, αλλά κι εμείς επίσης", είπε ο Φρεντερίκ Παβέ, ένας συνδικαλιστής της CGT από το Κορμπέιγ-Εσόν.

Οι εργαζόμενοι "δεν αποδυναμώνονται" και "δεν θα παραχωρήσουν τίποτα", είπε στους συγκεντρωμένους ο Λοράν Μπρεν, του συνδικάτου CGT-Cheminots.

Μια ψεύτικη επιταγή, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, παραδόθηκε συμβολικά στους σιδηροδρομικούς από τον κοινωνιολόγο Ζαν-Μαρκ Σαλμόν ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα "ταμείο στήριξης" των απεργών. "Η απεργία σας γεννά μεγάλες ελπίδες στη χώρα", δήλωσε.

Λόγω της 48ωρης απεργίας εκτελούνται μόνο τα μισά δρομολόγια των TVG (υπερταχείες) και ένα στα τρία των Ιντερσίτι.

Στο Ιλ ντε Φρανς κινούνται επίσης μόνο οι μισοί συρμοί του προαστιακού και εκτιμάται ότι τα προβλήματα αυτά στις μετακινήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή.

Διήμερη απεργία πραγματοποιεί και το προσωπικό της Air France, όμως εκτελείται κανονικά σχεδόν το 85% των δρομολογίων καθώς η συμμετοχή των πιλότων σε αυτήν την κινητοποίηση δεν είναι τόσο υψηλή όσο στις προηγούμενες 11 απεργίες των τελευταίων μηνών.

Όπως και στα τρένα, η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί άλλη μια διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τις 7 και 8 Μαΐου. Η επόμενη 48ωρη απεργία των σιδηροδρομικών είναι προγραμματισμένη για τις 8 και 9 του μηνός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM