Οι ανά τον κόσμο φίλοι του ποδοσφαίρου ίσως θα πρέπει να κρατήσουν κατά νου το όνομα Ζέιν Άλι Σαλμάν. Αυτός ο πιτσιρικάς ίσως να είναι ένας μελλοντικός σταρ. 

 

Μόλις στα τέσσερα χρόνια του, ο Ζέιν κέρδισε την προσοχή ενός εκ των μεγαλύτερων αγγλικών συλλόγων, της Άρσεναλ. Βλέποντας τον τρόπο που έπαιζε, κανείς δεν πίστευε ότι επρόκειτο για παιδί που πήγαινε ακόμη στον παιδικό σταθμό. Αλλά, χάρη στις ασυνήθιστες ικανότητές του έγινε το νεαρότερο παιδί που εντάσσεται στην προ-ακαδημία της Άρσεναλ. 

 

«Τον βάλαμε με παιδιά της ηλικιακής ομάδας του, 4-6 ετών και ήδη ήταν μακράν καλύτερος όλων», δήλωσε στο BBC ο πρώτος προπονητής του, Όστιν Σκόφιλντ. 

 

«Ήταν πολύ πιο γρήγορος, πολύ πιο πρόθυμος να πάρει την μπάλα. Ο τρόπος που την κλωτσάει και την πασάρει είναι πολύ καλύτερος από ό,τι όλων των άλλων», συμπλήρωσε. 

 

 

Όταν το διαπίστωσε αυτό, ο προπονητής το συζήτησε με τον πατέρα του Ζέιν, ο οποίος ήθελε να τον δοκιμάσουν με μεγαλύτερα παιδιά, όπως και έγινε. Τελικά, οι ικανότητες του Ζέιν κέντρισαν το ενδιαφέρον ενός σκάουτερ ταλέντων της Άρσεναλ, του Στίβεν Ντινς.  

 

Ο τρόπος που κλωτσούσε την μπάλα ήταν υπερβολικά καλός για κάποιο παιδί αυτής της ηλικίας, εξήγησε. Όταν έμαθε πως ο Ζέιν ήταν τεσσάρων ετών, δεν το πίστεψε. «Αποκλείεται να είναι στον παιδικό σταθμό, πρέπει να μιλήσω με τους γονείς του», ήταν η πρώτη του αντίδραση. 

 

 

Τελικά, ο Ζέιν εντάχθηκε στην προ-ακαδημία της Άρσεναλ και ο Ντινς διαπίστωσε ότι τα όσα είχε δει δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. «Το κάνει σταθερά», συμπλήρωσε. 

 

Πέντε ετών σήμερα, το αγόρι παίζει ποδόσφαιρο με παιδιά 7, 8 ή και 9 ετών. «Είναι λίγο δύσκολο», παραδέχεται, ενώ έχει δεχθεί προτάσεις και από άλλους συλλόγους.