USA Today: Ο Πύρρος Δήμας δεν μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου ζει, μετά την απόφαση Τραμπ

USA Today: Ο Πύρρος Δήμας δεν μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου ζει, μετά την απόφαση Τραμπ Facebook Twitter
Η απόφαση Τραμπ επηρεάζει τον Πύρρο Δήμα (Πηγή φωτό Instagram)
0

Η «έδρα» του Πύρρου Δήμα είναι το Σικάγο τα τελευταία χρόνια. Όμως, έπειτα από ένα ταξίδι στην Ευρώπη για επαγγελματικούς λόγους, αδυνατεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, ως μέτρο για τον κορωνοϊό. Η απόφαση αυτή βρήκε τον Πύρρο Δήμα στην Ευρώπη, όπου είχε ταξιδέψει για συναντήσεις με τη διεθνή ομοσπονδία άρσης βαρών, σύμφωνα με τη USA Today.

Ο Ολυμπιονίκης έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής της αμερικανικής ομοσπονδίας άρσης βαρών τα τελευταία χρόνια. Αλλά τώρα, μετά την απόφαση Τραμπ, δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του στο Σικάγο.

Ο Πύρρος Δήμας έχει βίζα Ο1- που δίνεται σε όσους έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στις επιστήμες, τις τέχνες την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις ή τον αθλητισμό, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Όμως, όσοι κατέχουν τέτοια βίζα δεν εξαιρέθηκαν από τους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν μπορεί να επιστρέψει»

«Δεν είναι ο μοναδικός τύπος βίζας για τον οποίο υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης, αλλά όλες οι οδηγίες που έχουμε λένε ότι ο Πύρρος δεν μπορεί να επιστρέψει μέχρι την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης», δήλωσε στη USA Today ο Φιλ Άντριους, CEO της ομοσπονδίας άρσης βαρών των ΗΠΑ.

Ο Πύρρος Δήμας σχεδίαζε να επιστρέψει στις ΗΠΑ στις 24 Μαρτίου, έπειτα από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που θα γίνει στην Ελβετία την ερχόμενη εβδομάδα. Μιλώντας από την Αθήνα, στην αμερικανική εφημερίδα, είπε ότι δεν θα μπορεί να επιστρέψει έως τα μέσα Απριλίου.

«Αν είναι δυνατό, θα ήταν υπέροχο να επιστρέψω. Να είμαι με την οικογένειά μου και να συνεχίσω τη δουλειά μας», δήλωσε. Ο Δήμας ελπίζει ότι θα επιστρέψει στα παιδιά του, που είναι στο Σικάγο, ανάμεσά τους και ο 10χρονος γιος του ο οποίος είναι με συγγενείς, αλλά και να βοηθήσει την προετοιμασία της αμερικανικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Έχουμε μια ευκαιρία στους Ολυμπιακούς για 3-4 μετάλλια και αν δεν το πιέσουμε, αν δεν δουλέψω μαζί τους, πιστεύω ότι κάτι θα συμβεί», εξήγησε ο Δήμας. Ο CEO της ομοσπονδίας δήλωσε ότι ο Ολυμπιονίκης θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τους αθλητές, από μακριά, αλλά προτιμότερο θα ήταν να επιστρέψει σύντομα. «Αυτή τη στιγμή υποθέτουμε ότι αν δεν βρούμε κάτι άλλο, ο Πύρρος θα κολλήσει στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM