Θοδωρής Ιακωβίδης: Το «αντίο» του προκαλεί ομοβροντία συμπαράστασης

Θοδωρής Ιακωβίδης: Το «αντίο» από την εθνική άρσης βαρών κινητοποίησε κράτος και social media - Ομοβροντία συμπαράστασης Facebook Twitter
Συγκίνηση και κύμα συμπαράστασης προκάλεσαν η φορτισμένη ανακοίνωση αποχώρησης του Θοδωρή Ιακωβίδη - Πηγή φωτογραφίας: EΡΤ/screenshot
0

Η δακρυσμένη ανακοίνωση περί αποχώρησης από την εθνική άρσης βαρών του Θοδωρή Ιακωβίδη προκάλεσε συγκίνηση, κύμα συμπαράστασης από ολυμπιονίκες, αθλητές, δημόσια πρόσωπα, πολιτικούς και πλήθος κόσμου. 

«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ με λυγμούς ο πρωταθλητής, λέγοντας μεταξύ άλλων «θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω». 

Λίγο νωρίτερα ο Ιακωβίδης είχε αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ της κατηγορίας των 96κ., όπου κατέλαβε την τρίτη θέση σηκώνοντας 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 στο σύνολο. Ο Έλληνας αθλητής θα μάθει την τελική κατάταξή του μετά την ολοκλήρωση του Α’ γκρουπ της κατηγορίας. 


Παρέμβαση Αυγενάκη 


Με τον αθλητή της Άρσης Βαρών επικοινώνησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».


Κύμα συμπαράστασης 

Το βίντεο με τον συγκινημένο Ιακωβίδη λίγο μετά την ολυμπιακή προσπάθειά του, προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στα social media. 

Μάλιστα, οι χρήστες του Instagram πρότειναν να στηρίξουν όσοι θέλουν και μπορούν με ένα follow τον αθλητή στον προσωπικό του λογαριασμό, ως μοχλό πίεσης για εξεύρεση χορηγού. 
 


Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έως τον Λευτέρη Πετρούνια, ο αθλητικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό του  αθλητή. 

Ιακωβίδης μάζεμα Facebook Twitter
Ιακωβίδης μάζεμα Facebook Twitter

 
Ο Πύρρος Δήμας ζήτησε συγγνώμη στον αθλητή, παραδεχόμενος πως πρέπει να γίνουν περισσότερα
 

«Μάτωσε η καρδιά μου σήμερα με τις δηλώσεις του, δυστυχώς όμως δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που βλέπω να σταματάει με αυτόν τον τρόπο και -ιδίως- για αυτό τον λόγο. Η διαχρονική αδιαφορία της Πολιτείας σε αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει αναγκάσει εκατοντάδες, χιλιάδες αθλητές να ξεριζώσουν με βία το μοναδικό όνειρο που βλέπουν κάθε βράδυ στον ύπνο τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 

«Δεν κάνω επετεία»

Μιλώντας, πάντως, λίγες ώρες μετά στο δελτίο του Open, o 30χρονος τόνισε πως δεν κάνει επαιτεία, απλώς το άθλημα που αγαπάει και πως ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να βοηθήσει τους αθλητές για να εκπροσωπούν απερίσπαστοι την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος απουσιάζει και πόσο να κρατάει ο Ελληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα;», αναφέρει.

«Είναι πολύ λυπηρό. Η υπερηφάνεια μου δεν το σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής, ο οποίος εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά και μου προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθούν. Εχω φτάσει 30 χρόνων και έχω αυτή την υπερηφάνεια που και να ήθελαν να με βοηθήσουν, δεν θα τους το επέτρεπα. Τώρα, πρέπει να βοηθάω εγώ», προσθέτει ο ίδιος.

Μάλιστα, πληροφορούμενος πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκαν για την οικονομική του στήριξη, σημείωσε πως «είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δεν είναι θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα. Δεν κάνω επαιτεία. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπάω στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της Ολυμπιακής Ομάδας. Να τους κάνει πιο εύκολο το έργο».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ