Αυγενάκης: Η προετοιμασία των αθλητών είναι ευθύνη των ομοσπονδιών και της ΕΟΕ

Αυγενάκης: Η προετοιμασία των αθλητών είναι ευθύνη των ομοσπονδιών και της ΕΟΕ Facebook Twitter
0

Με τον αθλητή της Άρσης Βαρών, Θοδωρή Ιακωβίδη, που μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, επικοινώνησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Ολόκληρη η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκαναν όλους περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης και στενοχώριας και απογοήτευσης, όπως αυτά του αγαπητού Θοδωρή Ιακωβίδη.

»Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους, και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες.

»Θέλω όμως να διευκρινίσω το εξής, ότι η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ’ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πάρα πολλά γι’ αυτό η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πιο έντονη με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια. Και κάτι ακόμη. Τώρα, που οι αθλητές έχουν φωνή πλέον στη διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε στενότερα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα, που ακούγονται ότι αντιμετωπίζουν οι αθλητές και είμαστε υποχρεωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Μαζί θα κάνουμε τον αθλητισμό καλύτερο».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ