Ρεκόρ Γκίνες για τη σέρφερ Ενέβερ- «Δάμασε» κύμα μεγαλύτερο από 13 μέτρα

Ρεκόρ Γκίνες για τη σέρφερ Ενέβερ- «Δάμασε» κύμα μεγαλύτερο από 13 μέτρα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Αυστραλιανή σέρφερ Λάουρα Ένεβερ κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα στο οποίο έχει δαμάσει ποτέ γυναίκα.

Η 31χρονη σέρφερ δάμασε το κύμα  των 13,3 μέτρων (43,6 πόδια) τον Ιανουάριο στο Οάχου της Χαβάης. 

Το κατόρθωμά της επικυρώθηκε από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες την Πέμπτη σε μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ.

«Ήξερα ότι ήταν μεγάλο και όταν απογειώθηκα κοίταξα κάτω και ήξερα ότι ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο κύμα που έχω “δαμάσει” ποτέ», δήλωσε. «Ήξερα ότι ήταν το κύμα της ζωής μου», συνέχισε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του World Surf League, Τζέσι Μίλεϊ Ντάιερ, πρόκειται για ένα απίστευτο επίτευγμα. «Η Λάουρα είναι ατρόμητη, αφοσιωμένη και αποτελεί πραγματική έμπνευση και είμαι πολύ περήφανη που γιορτάζω μαζί της». Δήλωσε.

Η Λόρα Ένεβερ από την ηλικία των 11 ετών ξεκίνησε την καριέρα της στο σερφ. Κέρδισε αρκετούς διαγωνισμούς νεανίδων και στη συνέχεια συμμετείχε στο World Surf League (WSL) Championship Tour για επτά χρόνια.

Το μεγαλύτερο κύμα που έχει σερφάρει ποτέ κάποιος κατέχει ο Γερμανός σέρφερ Σεμπάστιαν Στόντνερ, ο οποίος μπήκε σε ένα τέρας 26 μέτρων το 2020.

Με πληροφορίες από BBC


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM
Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα

Αθλητισμός / Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα για τους «Πράσινους»

Παρά την κυριαρχική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα με 2-0 από τη Ρέιντζερς στο "Ibrox", στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού του Champions League. Η αποβολή του Βαγιαννίδη στο 57’ αποδείχθηκε καθοριστική.
LIFO NEWSROOM