ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Κίνα απαγόρευσε τα τατουάζ στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας - «Όσοι έχουν να τα αφαιρέσουν»

Η Κίνα απαγορεύει τα τατουάζ στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας - «Όσοι έχουν να τα αφαιρέσουν» Facebook Twitter
0

Οι αρχές στην Κίνα απαγόρευσαν σε ποδοσφαιριστές να κάνουν τατουάζ και έδωσαν οδηγίες στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας που έχουν ήδη κάνει τατουάζ να τα αφαιρέσουν ή να τα καλύψουν ώστε «να δώσουν το σωστό παράδειγμα στην κοινωνία». 

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι ποδοσφαιριστές «χτυπούν» και επιδεικνύουν καινούργια τατουάζ, όπως ο αμυντικός Zhang Linpeng, από τον οποίο είχαν ζητήσει κατά το παρελθόν να τα καλύπτει όταν παίζει για την εθνική ομάδα αλλά και με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Guangzhou FC.

Η Γενική Διοίκηση Αθλητισμού στην Κίνα (GAS) προανήγγειλε και πειθαρχικά μέτρα για τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, σε μία ανακοίνωση με τίτλο «Προτάσεις για την ενίσχυση της διοίκησης ποδοσφαιριστών». 

«Οι εθνικές ομάδες όλων των επιπέδων θα ενσωματώσουν αυστηρά τις σχετικές απαιτήσεις για τα διοικητικά μέτρα (...) επιδεικνύοντας στον απόλυτο βαθμό το θετικό πνεύμα των Κινέζων ποδοσφαιριστών, δίνοντας το καλό παράδειγμα στην κοινωνία». 

«Στους αθλητές της εθνικής ομάδας και της U23 απαγορεύεται αυστηρά να κάνουν καινούργια τατουάζ και σε όσους ήδη έχουν τατουάζ γίνεται σύσταση να τα αφαιρέσουν από μόνοι τους. Αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με τις οποίες συμφωνεί η εκάστοτε ομάδα, οι παίκτες θα πρέπει να καλύπτουν τα τατουάζ και στην προπόνηση και στους αγώνες». 

Όσο για τις ομάδες στο επίπεδο U20 (σ.σ κάτω των 20 ετών), η οδηγία αναφέρει πως απαγορεύεται αυστηρά η αποδοχή παικτών με τατουάζ. 


Η GAS ζητά από τις εθνικές ομάδες να οργανώσουν «εκπαιδευτικές δραστηριότητες ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου» που «θα ενδυναμώσουν την πατριωτική εκπαίδευση» των παικτών. 

Με αυτό τον τρόπο, η GAS θεωρεί πως «να ενταθεί η αίσθηση της αποστολής, της ευθύνης και της τιμής, δημιουργώντας μια εθνική ομάδα ικανή να κατακτήσει και να παλεύει καλά, με εξαιρετικό στιλ παιχνιδιού». Εν τω μεταξύ, από το 2002 που έκανε το ντεμπούτο της έως και σήμερα, η Εθνική Ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για κανένα Παγκόσμιο Κύπελλο». 

Με πληροφορίες από NBCnews.com

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ