Eurobasket: Οι 10 θεαματικότερες φάσεις από τα χτεσινά ματς

Eurobasket : Οι 10 θεαματικότερες φάσεις από τα χτεσινά ματς Facebook Twitter
Φωτ.: Pedja Milosavljevic/ Getty Images
0

Ο αποκλεισμός της Εθνικής μας χτες προκάλεσε δυσφορία σε όσους και όσες παρακολουθήσαμε το χτεσινό ματς, ειδικά με την κακή λειτουργία της ομάδας μας στο τρίτο δεκάλεπτο, που τελικά της στοίχησε και τον αγώνα. Ωστόσο, όποιος και όποια αγωνίζεται γνωρίζει ότι μπορεί και να χάσει, ειδικά όταν έχει απέναντί του έναν ικανό αντίπαλο σε πολύ καλή μέρα - ή όπως χτες νύχτα.

«Δεν παίζουμε μόνοι μας» επαναλάμβανε σε πολλές συνεντεύξεις του ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Δημήτρης Ιτούδης, θέλοντας να μας υπενθυμίσει (ή να μας μάθει) ότι η αγωνιστική ικανότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της ομάδας μας και ότι μες στο παρκέ δύο ομάδες αλληλεπιδρούν και διαγωνίζονται για το ποια θα νικήσει.

Η Γερμανία, λοιπόν, έπαιξε όντως καλύτερα χτες από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και κέρδισε επάξια τη θέση της στους «4». Όπως επάξια νίκησε και η Ισπανία τη Φινλανδία στον άλλο προημιτελικό. Και οι 4 ομάδες έκαναν σπουδαίους αγώνες –με μεγάλα σκορ και εντυπωσιακές επιταχύνσεις από το ένα καλάθι στο άλλο– προσφέροντάς μας δύο από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια FIBA, μάλιστα, επέλεξε τις 10 θεαματικότερες φάσεις από τα χτεσινά ματς και μας τις προσέφερε στο παρακάτω βίντεο:

Ξεχωρίζει, στο δεύτερο λεπτό του βίντεο, το τρομερό buzzer beater του Κώστα Σλούκα, το τρίποντο καλάθι που σημείωσε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το καλάθι σημειώνεται λίγο πίσω από το κέντρο, ύστερα από τρίπλες του Σλούκα κι ενώ τον μαρκάρουν δύο Γερμανοί παίκτες.

Από αυτήν την άποψη ίσως να είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, το καλύτερο καλάθι του φετινού EuroBasket.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM