Εurobasket: H Ισπανία κατάφερε να νικήσει τη Φινλανδία με 100-90

Εurobasket: H Ισπανία κατάφερε να νικήσει τη Φινλανδία με 100-90 Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CLEMENS BILAN
0

Η Ισπανία νίκησε τη Φινλανδία με 100-90, σε έναν αγώνα με καταιγιστικό ρυθμό και μεγάλες ανατροπές.

Η αθλητικότητα και η νεανικότητα των Φινλανδών δεν κατάφερε τελικά να επιβληθεί της δύναμης και της πείρας των Ισπανών, με τους Σκανδιναβούς να μην καταφέρνουν να προκριθούν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στους «4» του Eurobasket. Όλα όμως έδειχναν ότι κυλούσαν υπέρ των Φινλανδών, μέχρι το τέλος του πρώτου ημίχρονου.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε για τους Φινλανδούς με 30 πόντους έναντι 19 των Ισπανών, με τον Φινλανδό Μίκαελ Γιάντουνεν να σημειώνει μάλιστα το πιο εντυπωσιακό buzzer beater τρίποντο της διοργάνωσης. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ισπανία πάλεψε και μείωσε στους 9, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 43-52 υπέρ των Φινλανδών.

Η Ισπανία μπήκε δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας στον 1 πόντο και παρά το ότι δόθηκε ένα γρήγορο αντιαθλητικό εναντίον της, αυτό δεν κατάφερε να ανακόψει το ρυθμό της.

Με 6 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, η Ισπανία ισοφάρισε τους 57 πόντους της Φινλανδίας και με τρίποντο, ένα λεπτό μετά, πέρασε μπροστά με 60-57. Στα δύο τελευταία λεπτά η Ισπανία κυριάρχησε στο παρκέ, αυξάνοντας τη διαφορά στους 6, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 73-67.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ξαναμπαίνουν δυνατά στο ματς, αποφασισμένες να κερδίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Στα 5:49 για το τέλος, οι Φινλανδοί μείωσαν σε 82-80 με εύστοχες βολές του Αλεξάντερ Μάντσεν, που θα αγωνιστεί φέτος με την ΑΕΚ.

Ένα τρίποντο του Ισπανού Ντάριο Μπριθουέλα στα 3:26 για τη λήξη, διαμόρφωσε το 87-82. Με το χρονόμετρο να γράφει 1:48 για τη λήξη ο Ρούντι Φερνάντεθ σφράγισε με τρίποντο από τα 8 μέτρα τη νίκη της Ισπανίας, εκτινάσσοντας τη διαφορά στους 11 (95-84). Η Ισπανία κατάφερε τελικά να φτάσει τους 100 πόντους με τους Φινλανδούς να μένουν στους 90.

Η Ισπανία στο 1ο ημίχρονο ζαλίστηκε από τη Φινλανδία, όπως είχε προειδοποιήσει ο Σκαριόλο ότι θα μπορούσε να συμβεί. Με την επιστροφή της όμως για το 2ο ημίχρονο κυνήγησε με πάθος το παιχνίδι, για να καταφέρει μια μεγάλη ανατροπή, αποδεικνύοντας στο παρκέ την αξία της.

Αναμένουμε τώρα το αποτέλεσμα του αγώνα της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Γερμανίας, που παίζουν στις 21:30.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM