Ένας 62χρονος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα»

Ένας 62χρονος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα» Facebook Twitter
0

Ο George Hood, ένας 62χρονος από τις ΗΠΑ είναι ο άνθρωπος που κατέχει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα». 
 

Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Hood πραγματοποίησε την άσκηση για 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, με το Guinness World Records να επιβεβαιώνει το ρεκόρ. Στις γυναίκες το ρεκόρ κατέχει η Dana Glowacka, από τον Καναδά, με 4 ώρες, 19 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Η Glowacka πραγματοποίησε το ρεκόρ αυτό πέρυσι. Ο Hood, πρώην πεζοναύτης και ειδικός πράκτορας της  Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ της άσκησης το 2011, με 1 ώρα και 20 λεπτά. Όταν προσπάθησε να σημειώσει νέο ρεκόρ το 2016, έχασε από τον Κινέζο Mao Weidong, ο οποίος κρατήθηκε για 8 ώρες, 1 λεπτό και 1 δευτερόλεπτο. 

Ο Hood, από το Ιλινόι, όμως, δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένος να ανακτήσει τον τίτλο του. Έκανε καθημερινές προπονήσεις, κατά μέσο όρο επτά ώρες την ημέρα, για τους επόμενους 18 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε πως πραγματοποιούσε την άσκηση «σανίδα» για 4-5 ώρες καθημερινά. Στη συνέχεια έκανε, ανάμεσα σε άλλα, 700 πους απς, 2.000 κοιλιακούς σε σετ των 100. Σύμφωνα με το Guinness World Records πραγματοποίησε την άσκηση «σανίδα» για περίπου 2.100 ώρες μέχρι την ημέρα που κατέρριψε το ρεκόρ. Σε δηλώσεις του μετά το επίτευγμά του, ο Hood ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης σκεφτόταν τους γιους του ενώ τον βοήθησε και η ροκ μουσική, ανάμεσά τους κομμάτια των Van Halen και των Rammstein.

«Όσο γίνεται πιο δύσκολο ξέρεις τι κάνω; Βάζω τη μουσική τόσο δυνατά που νομίζεις ότι είσαι σε ροκ συναυλία. Ήθελα να γίνω ροκ σταρ στη δεκαετία του '80. Και τουλάχιστον γι αυτές τις 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, ήμουν ροκ σταρ». Ο ίδιος υποστήριξε πως η δοκιμασία στην άσκηση «σανίδα» είναι εφάμιλλη με αυτή στον Μαραθώνιο. Παρά τη δυσκολία της άσκησης και την επιθυμία να σταματήσει ο Hood είχε έναν επιπλέον λόγο για να συνεχίσει. Την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία. Ο ίδιος γνωρίζει πως υπάρχει στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και έτσι πραγματοποίησε την άσκηση στο 515 Fitness, ένα γυμναστήριο που βοηθάει στη διαχείριση ψυχικών ζητημάτων μέσω του αθλητισμού.

Ο Hood θα μπορούσε να σταματήσει την ανά πάσα στιγμή μετά από τις 8 ώρες και 1 λεπτό, αλλά σταμάτησε στις 8 ώρες, 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να να σχηματισθεί το «515» που παραπέμπει στο όνομα του γυμναστηρίου. Για να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου ο πρώην πεζοναύτης τελείωσε κάνοντας 75 γρήγορα πους απς.

Ένας 62χρονος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα» Facebook Twitter

Δήλωσε ότι πρόκειται για την τελευταία φορά που σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στην άσκηση «σανίδα», χωρίς ωστόσο να σταματάνε οι φιλοδοξίες του. Επόμενος στόχος; Τα περισσότερα πους απς σε μία ώρα. Το ρεκόρ σήμερα ανέρχεται σε 2.806. «Ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι κάνω», υποστηρίζει ο Hood.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM