ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Champions League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μαρσέιγ με γκολ στις καθυστερήσεις

Champions League: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μαρσέιγ με γκολ στις καθυστερήσεις Facebook Twitter
0

Με σκόρερ την «ολόχρυση» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, Χασάν Κόκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έκανε «ποδαρικό» στους ομίλους του Champions League, νικώντας την Μαρσέιγ με 1-0.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, για τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στους «16». Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν μία σημαντική νίκη επί της Μαρσέιγ, την οποία κι άξιζαν με βάση τη συνολική εικόνα τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Με 53% κατοχή μπάλας στο ημίχρονο, δημιούργησαν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες με τους Εμβιλά (10') και Ελ Αραμπί (39'). Η Μαρσέιγ, επέλεξε ένα πιο συντηρητικό παιχνίδι και πλησίασε στο γκολ στο 32', όμως ο Τοβέν βρήκε πολύ άσχημα τη μπάλα με το πόδι από πολύ καλή θέση στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Στην εκκίνηση του β' ημιχρόνου, ένα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού έφερε σε θέση βολής τον Μπενεντέντο στο 46', όμως ο Σα έδιωξε εξαιρετικά με το πόδι.

Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, που έφτανε κοντά στην πηγή (όπως στο πλασέ του Βαλμπουενά στο 71'), αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Τη λύση και τη μεγάλη νίκη, έδωσε τελικά ο Χασάν στο 90'+1' με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Και οι περσινοί νταμπλούχοι Ελλάδας πανηγύρισαν ένα σημαντικό «τρίποντο», που τους δίνει αέρα νικητή για την επόμενη αποστολή τους στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο.

Διαιτητής: Ντενιέλε Ορσάτο.(Ιταλία)
Κίτρινες: Χασάν
Αποβολές: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνι, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης), Βαλμπουενά (90'+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Ελ Αραμπί (90'+3' Βινάγκρε).
ΜΑΡΣΕΪΓ (Α. Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, 'Αλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρούτμαν) Σανσόν (77' Κιουζάνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (76' Ενρίκε), Παγιέ (76' Ράντονιτς).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ