Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι είναι «πολύ σίγουρος» πως οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν με θεατές την επόμενη χρονιά, αλλά μίλησε και για σχέδιο εμβολιασμού τους.

 

«Προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ιάπωνες- και από σεβασμό σε αυτό τον λαό- η ΔΟΕ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι- μετέχοντες και επισκέπτες- να φτάσουν εδώ έχοντας εμβολιαστεί, αν μέχρι τότε είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο», είπε ο Μπαχ, σύμφωνα με το Associated Press. 

 

«Αυτό μας κάνει πολύ σίγουρους ότι μπορούμε να έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο την επόμενη χρονιά και ότι οι θεατές θα απολαύσουν ένα ασφαλές περιβάλλον», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

 

Ο Μπαχ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, προκειμένου να συζητηθεί πώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι για το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκαν για εκείνο του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου 2021.

 

«Δημιουργούμε μια τεράστια εργαλειοθήκη, που θα περιλαμβάνει όλα τα διαφορετικά μέτρα που μπορούμε να φανταστούμε», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

 

«Την επόμενη χρονιά θα μπορούμε να βγάλουμε τα απαραίτητα "εργαλεία" και να τα εφαρμόσουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μετέχοντες στους αγώνες. Αυτό μας κάνει όλους πολύ, πολύ σίγουρους ότι μπορούμε να έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

 

Η επίσκεψη του Μπαχ στην Ιαπωνία γίνεται μετά τον αγώνα γυμναστικής που φιλοξένησε το Τόκιο, η πρώτη διεθνής διοργάνωση εκεί από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι αθλητές που μετείχαν μπήκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων πριν από την άφιξη στην Ιαπωνία και σε μεγάλο βαθμό ήταν απομονωμένοι στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει, στο Τόκιο. Επίσης, έκαναν υποχρεωτικά καθημερινά τεστ PCR για τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr