Το Τόκιο διοργάνωσε διεθνές μίτινγκ γυμναστικής με 2.000 θεατές για να δείξει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δυνατοί

Το Τόκιο διοργάνωσε διεθνές μίτινγκ γυμναστικής με 2.000 θεατές για να δείξει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δυνατοί Facebook Twitter
0

Τα καλά νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι πως η Ιαπωνία διοργάνωσε πρόσφατα διεθνές μίτινγκ γυμναστικής ενώπιον χιλιάδων θεατών με τη συμμετοχή 22 γυμναστών από Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ και οκτώ από τη χώρα. 

Οι γυμναστές με καταγωγή εκτός Ιαπωνίας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι και παρέμειναν σε αυστηρή απομόνωση στο ξενοδοχείο τους στο Τόκιο, ενώ υποβάλλονταν καθημερινά σε μοριακά τεστ. 

Η διοργάνωση στόχο είχε να αποδείξει πως οι αναβλημένοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μπορούν να διεξαχθούν σε λιγότερο από εννέα μήνες. Ωστόσο υπάρχουν πιο δύσκολοι αριθμοί που καλούνται να ξεπεράσουν. 

Στους επερχόμενους Ολυμπιακούς θα λάβουν μέρος 11.000 αθλητές από 206 κράτη, που έχουν όλα πληγεί σε διαφορετικό βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν 4.400 επιπλέον αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων και χιλιάδες ακόμη αξιωματούχοι, κριτές, VIPs, δημοσιογράφοι, αθλητικοί ανταποκριτές και χορηγοί που επίσης θα εισέλθουν στην Ιαπωνία. 

Θα επιτραπεί ωστόσο η είσοδος σε δεκάδες χιλιάδες φανς εκτός Ιαπωνίας ή οι Ολυμπιακοί θα είναι μόνο για ντόπιους θεατές; 

Οι διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν αποκαλύψει ελάχιστες πληροφορίες ενώ δεν αναμένονται σαφή σχέδια μέχρι του χρόνου όταν ένα εμβόλιο ενδέχεται να γίνει διαθέσιμο, επιλύοντας μερικά προβλήματα. 

«Δυστυχώς, το 80% των Ιαπώνων δεν πιστεύει πως θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο λόγω της πανδημίας. Καταλαβαίνω πως είναι φυσικό να σκέφτεσαι έτσι, αλλά θα ήθελα ο κόσμος να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται», σχολίασε ο Ιάπωνας Kohei Uchimura, που μετρά συνολικά 7 ολυμπιακά μετάλλια, ανάμεσά τους τρία χρυσά.

Όπως σημείωσε, πολλοί αθλητές δεν έχουν καταφέρει να προπονηθούν και άλλοι πέρασαν ολόκληρη τη χρονιά χωρίς να συμμετάσχουν σε κανένα διαγωνισμό. 

Αν πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν θα μοιάζουν με οποιαδήποτε παλαιότερη διοργάνωση. Οι κανόνες θα είναι αυστηροί. Τα ταξίδια περιορισμένα. Και παρά τις προφυλάξεις, ορισμένοι αθλητές ενδέχεται να μολυνθούν με κορωνοϊό και να αποκλειστούν από τον διαγωνισμό, κάτι που γνωρίζουν καλά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ με τον αντιπρόεδρο Τζον Κόουτς. 

Οι θεατές, που μπήκαν στο στάδιο υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους ενώ απολύμαναν επίσης τα χέρια τους. Στη συνέχεια κάθισαν στις θέσεις τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους ενώ όλοι τους φορούσαν μάσκες, συνήθης πρακτική παντού στην Ιαπωνία. Επίσης δεν επιτρεπόταν οι ζητωκραυγές. 

«Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι η ζωή μες στο ξενοδοχείο», είπε η Angelina Melnikova, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Εξεπλάγην που δεν μπορούσα να περπατήσω ελεύθερα- ούτε καν μέσα στο ξενοδοχείο. Ήθελα να κάνω βόλτα στο Τόκιο. Αλλά είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή, Το καταλαβαίνω απόλυτα». 

«Όταν έφθασαν στην Ιαπωνία, θα μπορούσες να πεις ότι ήταν φοβισμένοι. Ανησυχούσαν για μία πιθανή μόλυνση. Αλλά κάθε ημέρα που περνάμε στην Ιαπωνία, μειώνει αυτόν τον φόβο. Στο τέλος, μπορούσες να δεις τη χαρά στα μάτια τους», δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Ιαπωνία θα διαθέσει 12.6 δισεκ. δολάρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών, αν και η κυβέρνηση είπε πως το κόστος θα είναι διπλάσιο. Όλα εκτός από 5.6 δισεκ. δολάρια είναι δημόσιο χρήμα. Την ίδια στιγμή, η αναβολή τους εκτιμάται πως θα κοστίσει επιπλέον 2 με 3 δισεκ. δολάρια. 

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι πιο ακριβοί στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM