Πέθανε ο θρύλος της Formula 1 Στέρλινγκ Μος

Πέθανε ο θρύλος της Formula 1 Στέρλινγκ Μος Facebook Twitter
Πηγή φωτό YouTube/Guardian
0

Μια θρυλική μορφή της Formula 1 αλλά και γενικότερα των αγώνων αυτοκινήτου, ο Στέρλινγκ Μος, έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, έπειτα από μακρά ασθένεια.

Ο Μος θεωρούνταν ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς όλων των εποχών στη F1, παρότι δεν είχε κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέσσερις φορές πήρε τη δεύτερη θέση και ήταν τρίτος άλλες τρεις φορές. Είχε κερδίσει 16 από τους 66 αγώνες στους οποίους είχε μετάσχει από το 1951 έως το 1961, ενώ το 1955, έγινε ο πρώτος Βρετανός «πιλότος» που κερδίζει εγχώριο Γκραν πρι.

Το 1962 στο Γκούντγουντ είχε ένα σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να αποβεί μοιραίο. Έμεινε σε κώμα για έναν μήνα και είχε μερική παράλυση για έξι μήνες. Το ατύχημα αυτό τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τους αγώνες υψηλού επιπέδου. Μετά την ανάρρωσή του, μετείχε μόνο σε αγώνες με αυτοκίνητα αντίκες, κάτι που συνέχισε να κάνει έως τα 82 χρόνια του.

 

Πέρα από την καριέρα του στην F1, θεωρούνταν πολύπλευρος οδηγός και είχε πετύχει συνολικά 212 σε αγώνες αυτοκινήτου όλων των κατηγοριών. Το 1955 είχε πετύχει ρεκόρ διαδρομής κερδίζοντας τον περίφημο αγώνα Mille Miglia, στην Ιταλία, ενώ δύο φορές είχε τερματίσει δεύτερος στον αγώνα Le Mans 24 Hours. Για τα επιτεύγματά του, το 2000 ο Στέρλινγκ Μος χρίστηκε Σερ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM