Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου

Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
3
Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
Η Ραχήλ Μακρή μιλά στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή και ενώ η Ραχήλ Μακρή είχε μόλις δώσει ένα ακόμη όχι στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε μέσω Facebook στην «προπατορική αρετή» της ανυπακοής που γεννά την πρόοδο και την επανάσταση.

Στο μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση.
Καλό ξημέρωμα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα και ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη η κα Μακρή αναφέρθηκε και πάλι μέσω social media στη συμφωνία εξαπολύοντας επίθεση στα κανάλια και στις "καρεκλίτσες" των βουλευτών.

To δεύτερο μήνυμα της: 

"Όταν ακούτε την κατάρριψη των Επίπλαστων διλημμάτων κάλυψης της απάτης αναστατώνεστε κάποιοι. Οι συνθήκες δεν απαγορεύουν το κούρεμα, οι Γερμανοί το απαγορεύουν, αυθαίρετα, όσο και αν τα ελληνικά κανάλια της διαπλοκής έχουν πείσει τους αδύναμους στο μυαλό, περί του αντιθέτου.


Το ζήτημα που τίθεται είναι, εάν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος, που αποτελείται στο μεγαλύτερο βαθμό από τόκους. Όποιος καταλαβαίνει την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνεται και την προτεινόμενη λύση.

Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες παράκαμψης της συνείδησης των βουλευτών για την προσκόλληση απλά στην καρεκλίτσα του Υπουργικού Συμβουλίου, όσων βάζουν τη θέληση για εξουσία υψηλότερα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους και του λαού."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κ.Μακρή. Απλά νομίζω ότι χρειάζεται μια προσθήκη στη δήλωση της για να είναι καθολικά αποδεκτή.Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση. Ειδικά αν έχεις βουλευτική ασυλία και παίρνεις 5.000€ βρέξει-χιανίσει.
Η απόδειξη ότι αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις και διαθέτεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, μπορείς χωρίς αυτά που λες να έχουν ουσία, να λαμβάνεις σημαντική δημοσιότητα. (επίσης: τι αίσχος συνολάκι φοράει; Σαν μπομπονιέρα είναι...)