Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου

Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
3
Ραχήλ Μακρή: Η ανυπακοή είναι αρετή του αθρώπου Facebook Twitter
Η Ραχήλ Μακρή μιλά στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή και ενώ η Ραχήλ Μακρή είχε μόλις δώσει ένα ακόμη όχι στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε μέσω Facebook στην «προπατορική αρετή» της ανυπακοής που γεννά την πρόοδο και την επανάσταση.

Στο μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση.
Καλό ξημέρωμα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα και ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη η κα Μακρή αναφέρθηκε και πάλι μέσω social media στη συμφωνία εξαπολύοντας επίθεση στα κανάλια και στις "καρεκλίτσες" των βουλευτών.

To δεύτερο μήνυμα της: 

"Όταν ακούτε την κατάρριψη των Επίπλαστων διλημμάτων κάλυψης της απάτης αναστατώνεστε κάποιοι. Οι συνθήκες δεν απαγορεύουν το κούρεμα, οι Γερμανοί το απαγορεύουν, αυθαίρετα, όσο και αν τα ελληνικά κανάλια της διαπλοκής έχουν πείσει τους αδύναμους στο μυαλό, περί του αντιθέτου.


Το ζήτημα που τίθεται είναι, εάν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος, που αποτελείται στο μεγαλύτερο βαθμό από τόκους. Όποιος καταλαβαίνει την ουσία του ζητήματος, αντιλαμβάνεται και την προτεινόμενη λύση.

Τα υπόλοιπα αποτελούν δικαιολογίες παράκαμψης της συνείδησης των βουλευτών για την προσκόλληση απλά στην καρεκλίτσα του Υπουργικού Συμβουλίου, όσων βάζουν τη θέληση για εξουσία υψηλότερα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του έθνους και του λαού."

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κ.Μακρή. Απλά νομίζω ότι χρειάζεται μια προσθήκη στη δήλωση της για να είναι καθολικά αποδεκτή.Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση. Ειδικά αν έχεις βουλευτική ασυλία και παίρνεις 5.000€ βρέξει-χιανίσει.
Η απόδειξη ότι αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις και διαθέτεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, μπορείς χωρίς αυτά που λες να έχουν ουσία, να λαμβάνεις σημαντική δημοσιότητα. (επίσης: τι αίσχος συνολάκι φοράει; Σαν μπομπονιέρα είναι...)