Η πρώτη δημόσια αναφορά του Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου

Η πρώτη δημόσια αναφορά του Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου Facebook Twitter
3

«Αυτή η κυβέρνηση"δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, την αξία αυτή που ορίζει ότι πάνω απ' όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον», έκανε λόγο πριν λίγο  ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.

Και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια αναφορά στην πολύκροτη επιδότηση ενοικίου βουλευτών και στις παραιτήσεις των Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Γι' αυτό και σε ό,τι μας αφορά δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Για εμάς ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες, στη δική μας ηθική».

Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι «άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία. "Αλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη», πρόσθεσε.

«Ας είναι όμως...αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας», είπε στην ομιλία του.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η μονη παρεκλιση (μονη σχημα λογω, υπαρχουν απειρες) που επιτρεπεται ειναι φωτογραφικος νομος ώστε να μονιμοποιείται η ετησια μεταταξη εκπαιδευτικου πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης ως υπαλληλου που εκτελει ερευνα (ζηλευτη θεση) σε κορυφαιο (στο κορυφαιο μαλλον) ΑΕΙ της χωρας Αντε και προεδρος της Ακαδημιας Αθηνων. Φταινε οι αλλοι που βγαλαν το φαξ της δημοσιογραφου της ΕΡΤ και οχι το φαξ των ετησιων διακοματικων μεταταξεων.
Ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ λαϊκισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνησή του έφερε προς ψήφιση τον κακό νόμο (που θέλει να καταργήσει). Η κ. Αντωνοπούλου (και οι λοιποί υπουργοί) έκαναν χρήση του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ νόμου και εισέπραξαν όσα εισέπραξαν.Πού είναι το επίμεμπτο στη συμπεριφορά τους;
Καλά, κύριε Τσίπρα, δεν παραιτήθηκε και δα από μόνη της, δεν ήταν η πρώτη σκέψη που της πέρασε απ το μυαλό, περίμενε τις αντιδράσεις πρώτα. Να τα λέμε και όλα δηλαδή. Μπορεί αυτό που έκανε να ήταν άπληστο και ολίγον τι προκλητικό (νόμιμο ωστόσο) αλλά την παραδέχομαι πως τουλάχιστον η Ράνια βγήκε και είπε μερικά ενδιάφεροντα πράγματα, δεν το συνέχισε πια το θέμα και προθυμοποιήθηκε να δώσει τα λεφτά πίσω. Και όχι δεν το θεωρώ αυτονόητο από αξιωματούχο ειδικά όταν κιόλας δεν μπορείς νομικά να τον υποχρεώσεις να το κάνει μιάς και είναι νόμιμα χρήματα! Βέβαια ήλπιζε πως τουλάχιστον θα κρατούσε την θέση της και έτσι. Τελικά νόμισε λάθος, στο καλό λοιπόν, θα μπορούσε να είχε παραμείνει στο αξίωμα της καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα ως τώρα ενώ δεν ήταν και απ τα στελέχη τύπου Πολάκηδες, Τασίες κτλπ που πετούσαν μπαρούφες. Αλλά η απληστία είναι μεγάλο ελάττωμα... Εσείς μάλλον την εξαναγκάσατε σε παραίτηση (και καλά κάνατε). Όπως επίσης ορθώς καταργήθηκε η επίμαχη διάταξη για τους εξωκοινοβουλευτικούς που περαστικοί είναι άλλωστε, μη εκλεγμένοι από τον λαό και που με δική τους ευθύνη αποδέχονται την όποια θέση για να συνεισφέρουν στην όποια Κυβέρνηση. Αυτοί όμως λίγοι είναι σε κάθε Βουλή. Το δικαιούνται όλοι οι Βουλευτές που εκλέγονται εκτός Αττικής. Από το 1994 μάλιστα. Ασχολούμαστε μόνο με Ράνια και Παπαδημητρίου αλλά αγνοούμε τόσους και τόσους όλων των κομμάτων που τα πήραν τα λεφτά από τότε εως σήμερα και που ποτέ κανείς δεν επέστρεψε τίποτα και που ποτέ κανένας Έλληνας δεν διαμαρτυρήθηκε. Κανονικά πρέπει να υπάρξει ΠΛΗΡΗΣ κατάργηση! Ή έστω τόσο αυστηρά κριτήρια που να το δικαιούνται πραγματικά ελάχιστοι Βουλευτές, άτομα ξέρω γω με πολύ μικρές καταθέσεις και σχεδόν καθόλου περιουσία. Μόνο έτσι. 5.000-8.000 ευρώ το μήνα παίρνουν, συν οδοιπορικά, συν μη δωρεάν διόδια και 104 αεροπορικά εισιτήρια κατ έτος, συν κάνα 738 εως 900+ ευρώ για έξοδα γραφείου, συν 4 Δημοσίους Υπαλλήλους αποσπασμένους δικαιούνται, συν έξοδα τηλεφώνου αξίας 12.200 ευρώ. Και υπάρχουν και μερικά ακόμα. Οπότε και μια χαρά ζουν και μια χαρά μπορούν να συντηρήσουν πολιτικό γραφείο και μετακινήσεις. Τώρα αν δεν μπορούν να νοικιάζουν κάθε μήνα ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (όχι για όλες τις μέρες του μήνα προφανώς αφού στην περιφέρεια μένουν κανονικά) με τα χρήματα που παίρνουν τότε ας έρθουν να τους δώσω επειγόντως ένα μάθημα οικονομικής διαχείρισης. Μιλάμε πάντα για Βουλευτή "φτωχό" . Υπάρχουν και αυτοί που ήδη πρίν την πολιτική έχουν εισοδήματα και περιουσία όπως Άδωνις, Κούλης, Φώφη, Αντωνοπούλου, Παπαδημητρίου κτλπ. Ακόμα χειρότερα αν χρειάζονται και αυτοί επίδομα για να τα...βγάλουν πέρα! Έλεος δηλαδή.