Η πρώτη δημόσια αναφορά του Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου

Η πρώτη δημόσια αναφορά του Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου Facebook Twitter
3

«Αυτή η κυβέρνηση"δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, την αξία αυτή που ορίζει ότι πάνω απ' όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον», έκανε λόγο πριν λίγο  ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη.

Και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια αναφορά στην πολύκροτη επιδότηση ενοικίου βουλευτών και στις παραιτήσεις των Ράνια Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Γι' αυτό και σε ό,τι μας αφορά δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Για εμάς ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες, στη δική μας ηθική».

Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι «άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία. "Αλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη», πρόσθεσε.

«Ας είναι όμως...αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας», είπε στην ομιλία του.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η μονη παρεκλιση (μονη σχημα λογω, υπαρχουν απειρες) που επιτρεπεται ειναι φωτογραφικος νομος ώστε να μονιμοποιείται η ετησια μεταταξη εκπαιδευτικου πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης ως υπαλληλου που εκτελει ερευνα (ζηλευτη θεση) σε κορυφαιο (στο κορυφαιο μαλλον) ΑΕΙ της χωρας Αντε και προεδρος της Ακαδημιας Αθηνων. Φταινε οι αλλοι που βγαλαν το φαξ της δημοσιογραφου της ΕΡΤ και οχι το φαξ των ετησιων διακοματικων μεταταξεων.
Ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ λαϊκισμού. Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνησή του έφερε προς ψήφιση τον κακό νόμο (που θέλει να καταργήσει). Η κ. Αντωνοπούλου (και οι λοιποί υπουργοί) έκαναν χρήση του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ νόμου και εισέπραξαν όσα εισέπραξαν.Πού είναι το επίμεμπτο στη συμπεριφορά τους;
Καλά, κύριε Τσίπρα, δεν παραιτήθηκε και δα από μόνη της, δεν ήταν η πρώτη σκέψη που της πέρασε απ το μυαλό, περίμενε τις αντιδράσεις πρώτα. Να τα λέμε και όλα δηλαδή. Μπορεί αυτό που έκανε να ήταν άπληστο και ολίγον τι προκλητικό (νόμιμο ωστόσο) αλλά την παραδέχομαι πως τουλάχιστον η Ράνια βγήκε και είπε μερικά ενδιάφεροντα πράγματα, δεν το συνέχισε πια το θέμα και προθυμοποιήθηκε να δώσει τα λεφτά πίσω. Και όχι δεν το θεωρώ αυτονόητο από αξιωματούχο ειδικά όταν κιόλας δεν μπορείς νομικά να τον υποχρεώσεις να το κάνει μιάς και είναι νόμιμα χρήματα! Βέβαια ήλπιζε πως τουλάχιστον θα κρατούσε την θέση της και έτσι. Τελικά νόμισε λάθος, στο καλό λοιπόν, θα μπορούσε να είχε παραμείνει στο αξίωμα της καθώς δεν είχε δώσει δικαιώματα ως τώρα ενώ δεν ήταν και απ τα στελέχη τύπου Πολάκηδες, Τασίες κτλπ που πετούσαν μπαρούφες. Αλλά η απληστία είναι μεγάλο ελάττωμα... Εσείς μάλλον την εξαναγκάσατε σε παραίτηση (και καλά κάνατε). Όπως επίσης ορθώς καταργήθηκε η επίμαχη διάταξη για τους εξωκοινοβουλευτικούς που περαστικοί είναι άλλωστε, μη εκλεγμένοι από τον λαό και που με δική τους ευθύνη αποδέχονται την όποια θέση για να συνεισφέρουν στην όποια Κυβέρνηση. Αυτοί όμως λίγοι είναι σε κάθε Βουλή. Το δικαιούνται όλοι οι Βουλευτές που εκλέγονται εκτός Αττικής. Από το 1994 μάλιστα. Ασχολούμαστε μόνο με Ράνια και Παπαδημητρίου αλλά αγνοούμε τόσους και τόσους όλων των κομμάτων που τα πήραν τα λεφτά από τότε εως σήμερα και που ποτέ κανείς δεν επέστρεψε τίποτα και που ποτέ κανένας Έλληνας δεν διαμαρτυρήθηκε. Κανονικά πρέπει να υπάρξει ΠΛΗΡΗΣ κατάργηση! Ή έστω τόσο αυστηρά κριτήρια που να το δικαιούνται πραγματικά ελάχιστοι Βουλευτές, άτομα ξέρω γω με πολύ μικρές καταθέσεις και σχεδόν καθόλου περιουσία. Μόνο έτσι. 5.000-8.000 ευρώ το μήνα παίρνουν, συν οδοιπορικά, συν μη δωρεάν διόδια και 104 αεροπορικά εισιτήρια κατ έτος, συν κάνα 738 εως 900+ ευρώ για έξοδα γραφείου, συν 4 Δημοσίους Υπαλλήλους αποσπασμένους δικαιούνται, συν έξοδα τηλεφώνου αξίας 12.200 ευρώ. Και υπάρχουν και μερικά ακόμα. Οπότε και μια χαρά ζουν και μια χαρά μπορούν να συντηρήσουν πολιτικό γραφείο και μετακινήσεις. Τώρα αν δεν μπορούν να νοικιάζουν κάθε μήνα ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (όχι για όλες τις μέρες του μήνα προφανώς αφού στην περιφέρεια μένουν κανονικά) με τα χρήματα που παίρνουν τότε ας έρθουν να τους δώσω επειγόντως ένα μάθημα οικονομικής διαχείρισης. Μιλάμε πάντα για Βουλευτή "φτωχό" . Υπάρχουν και αυτοί που ήδη πρίν την πολιτική έχουν εισοδήματα και περιουσία όπως Άδωνις, Κούλης, Φώφη, Αντωνοπούλου, Παπαδημητρίου κτλπ. Ακόμα χειρότερα αν χρειάζονται και αυτοί επίδομα για να τα...βγάλουν πέρα! Έλεος δηλαδή.