Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αποχώρησε από την παράταξη Σγουρού ο Σπύρος Χατζάρας μετά τις αντιδράσεις

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Αποχώρησε από την παράταξη Σγουρού ο Σπύρος Χατζάρας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Την «οικειοθελή αποχώρησή του» από την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρου λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ανακοίνωσε ο Σπύρος Χατζάρας στα social media.

Σημειώνεται, ότι προκάλεσαν σάλο οι αντισημιτικές αναρτήσεις του, δημιουργώντας αντιπαράθεση λίγο πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023. 

Συγκεκριμένα, επιστολή στον Γιάννη Σγουρού έστειλε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου Σπύρου Χατζάρα σχολιάζοντας «την επιλογή του να συμπεριλάβει στον συνδυασμό του εκπρόσωπο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα».

Σε δήλωσή του ο Σπύρος Χατζάρας λέει πως είναι «αντι-μητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης» και κάνει λόγο για «πολιτικό υπόκοσμο της προδοσίας, της εξάρτησής και της υποτέλειας», που «τρέμει την ανασυγκρότηση του παλλαϊκού κινήματος και τη διογκούμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό».

Ο πρώην συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας προκλητικών αναρτήσεων και ακραίων τοποθετήσεων που έχει κάνει κατά το παρελθόν.

«Ομολογώ! Συμπαθώ τον Βαλόντια. Υποστηρίζω την Ρωσία και την Σερβία. Δεν συμπαθώ τους Ζελένσκι και τους Μητσοτακένσκι. Θεωρώ αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία Προδότες», αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Σπύρος Χατζάρας ενώ ποζάρει με μπλουζάκι στο οποίο διακρίνεται το «Ζ» που συμβολίζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παλιότερα, ο Σπύρος Χατζάρας είχε υποστηρίξει δημόσια ότι ο Γιώργος Τράγκας δολοφονήθηκε επειδή δεν του παρασχέθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ εκφωνούσε πύρινους αντισημιτικούς λόγους κατά των Εβραίων και του Τζορτζ Σόρος.

Επίσης, το 2021, με μια ακόμη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει «εθνωφελή» την εκτέλεση «200 Κόκκινων καθαρμάτων», όπως έλεγε, στην Καισαριανή το 1944!

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η επιστολή του ΚΙΣΕ στον Γιάννη Σγουρό

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου Σπύρου Χατζάρα σχολίασε «την επιλογή του να συμπεριλάβει στον συνδυασμό του εκπρόσωπο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Σγουρέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την απόφασή σας να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Είναι δε απορίας άξιο πως εσείς, που κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειάρχης Αττικής είχατε υποστηρίξει την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, το 2023 υποδέχεστε στους κόλπους της παράταξής σας έναν γνήσιο εκπρόσωπο του αντισημιτισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ