Αντώνης Σαμαράς: «Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών»

Ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
0

Στο θέατρο Παλλάς πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον σκοπό του ιδρύματος ο οποίος όπως είπε είναι «να αναδείξει την πολιτική διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της σταδιοδρομίας του», αλλά και να ενασχοληθεί με πολλά θέματα που απασχολούν την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα.

«Αυτές τις ημέρες ο δυτικός πολιτισμός δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιοι θέλουν να καταργήσουν τα σύνορα. Τους πρόσφυγες τους αγκαλιάζουμε, τους μετανάστες τους σεβόμαστε, αλλά το σύγχρονο δουλεμπόριο δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αντώνης Σαμαράς: «Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς / Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον όρο «πατριωτισμός», χαρακτηρίζοντας τον παρεξηγημένο και υποστηρίζοντας ότι «χωρίς αυτόν δεν υπάρχει δημοκρατία». «Και σας το λέω εγώ που όταν εγκλημάτησε η Χρυσή Αυγή την έστειλα σιδηροδέσμια στη φυλακή».

Ήταν πολύ σωστό που πήραμε τα Rafale και τις σύγχρονες φρεγάτες Belharra

«Υπάρχει ένα κενό ηγεσίας στη Δύση. Είναι πρωτοφανής η παγκόσμια πολιτική φτώχεια. Χάθηκαν οι πολιτικοί σχεδιασμοί. Αντί για σύγκλιση υπάρχει απόκλιση στην ΕΕ. Ο χρυσός κανόνας της συνοχής χάθηκε. Όπως και η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων. Για να μην διαλυθεί η Ευρώπη από τις αντιφάσεις της χρειάζεται πλέον μια συνθήκη επανίδρυσης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Χαρακτήρισε πολύ σωστές οι αποφάσεις για τα Rafalle και τις φρεγάτες Bellhara. 

«Ήταν πολύ σωστό που πήραμε τα Rafale και τις σύγχρονες φρεγάτες Belharra. Ήταν πολύ σωστό που προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των συμφωνιών με ΗΠΑ σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα και Στεφανοβίκειο. Γεωπολιτικά ήταν πολύ ορθές επιλογές. Όλα αυτά έγιναν σωστά και τα πιστώνεται ασφαλώς ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε και το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα λέγοντας πως είχε ξεκινήσει «επί Σαμαροβενιζέλων, ας το πω έτσι, από τον Γιάννη Μανιάτη και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα σταμάτησε. Ευτυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός διόρθωσαν το λάθος εκείνο».

«Η ανατολική Μεσόγειος είναι η λύση για το ενεργειακό πρόβλημα. Σε λίγο η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια και η Ελλάδα θα είναι σε θέση να την ταΐσει, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ενισχυμένη εξοπλιστικά.

Αντώνης Σαμαράς: «Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών» Facebook Twitter
Γεωργία Σαμαρά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος/ Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Οι νέες επενδύσεις να μην φορολογούνται για 5 χρόνια

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Σαμαράς πρότεινε «κάτι τολμηρό», όπως είπε, και συγκεκριμένα οι νέες επενδύσεις να μην φορολογούνται για πέντε χρόνια.

«Καλά είναι τα επιδόματα ιδίως σε περιόδους πανδημίας, αλλά δεν πρέπει αυτό να οδηγήσει σε εθισμό. Καλό είναι το καλάθι της νοικοκυράς, όμως ανάπτυξη θα έλθει μέσα από επενδύσεις, εξωστρέφεια. «Θα προτείνω κάτι τολμηρό: Οι νέες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα να μην φορολογούνται για 5 χρόνια. Και μη μας πει η ΕΕ ότι απαγορεύεται, γιατί η Γερμανία μοιράζει 200 δισ. ευρώ».

Για την υπόθεση Novartis τόνισε ότι κατηγορήθηκαν άδικα δέκα πολιτικά πρόσωπα που δικαιώθηκαν. Εμείς το ξέραμε, ότι είμασταν αθώοι, αλλά μας διέσυραν είπε.

Αντώνης Σαμαράς: «Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να δώσει ενωμένη τη μάχη των εκλογών» Facebook Twitter
Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς / Φωτ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Δεν θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες, θα ήταν αδιανόητο

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στο ζήτημα των «νόμιμων και παράνομων παρακολουθήσεων που ταλανίζει τον δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό».

«Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες, θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή. Γι' αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο αποτελεί βολική δικαιολογία. Η ΝΔ εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία στη χώρα».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Είναι παρακαταθήκη εθνικής συνεννόησης η συγκυβέρνησή μας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το 2012, το 80% των διεθνών αναλυτών ήταν σίγουροι ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Και όχι μόνο αυτό αλλά εξασφαλίσαμε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην παγκόσμια ιστορία», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τον ίδιο η ΝΔ «οφείλει να δώσει τη μάχη των εκλογών ενωμένη . Είμαι παρών με την συνείδησή μου, παρών για τα μεγάλα στοιχήματα της ιστορίας και της Ελλάδας για να τα κερδίσουμε.»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM