Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η στοχοποίηση Τσιόδρα, να ασκήσουν κριτική σε εμένα και τους υπουργούς

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η στοχοποίηση Τσιόδρα, να ασκήσουν κριτική σε εμένα και τους υπουργούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για «απαράδεκτη στοχοποίηση» του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και όχι σε επιστήμονες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία ανακοίνωσε το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, ενώ προανήγγειλε νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτη την στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα τις τελευταίες ημέρες. «Προβληματίζομαι ιδιαίτερα, μάλλον να χρησιμοποιήσω μία πιο αυστηρή έκφραση, βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες, είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, κάλεσε την αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στον ίδιο προσωπικά και στους υπεύθυνους υπουργούς, αντί να βάζουν στο στόχαστρο τους επιστήμονες.

«Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Τα τελευταία 24ωρα, μετά την επανεμφάνισή του στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Αφορμή η αναφορά του καθηγητή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό όσο αυτό είναι εφικτό και να φορούν τις μάσκες τους. «Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», σημείωσε.

Η τελευταία φράση του ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη και του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και Χρήστου Γιαννούλη. Σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι μπορούν να βγουν άμεσα στους δρόμους 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ, με μικρές επιδιορθώσεις και τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. «Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς», ανέφεραν ακόμη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM