Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στην Ολομέλεια και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο

Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στην Ολομέλεια και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ο Πάνος Καμμένος δεν διέγραψε το πρωί τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως είχε προειδοποιήσει με το χθεσινό του τελεσίγραφο προς τον βουλευτή. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι μετέθεσε την διαγραφή Παπαχριστόπουλου για μετά την ομιλία του στην Βουλή: «Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα», είπε.

«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», τόνισε. 

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχε επανειλημμένα δεσμευτεί να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του αλλά τελικά ανέβαλε να υλοποιήσει την παραίτηση του, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Ο βουλευτής τελικά υποσχέθηκε να μην παραιτηθεί έως ότου ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος, επιχείρησε να προλάβει τις εξελίξεις, απειλώντας να διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο πριν από την ψηφοφορία του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝ.ΕΛ., με όποιο κόστος, να επιτρέψουν μέλος της Κ.Ο. μας να εκτελέσει τη Μακεδονία», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. 

«Θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά», είπε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τέρενς Κουίκ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την έδρα που θα παραλάβει αν ο κ. Παπαχριστόπουλος την παραδώσει, απόφαση για την οποία φέρεται να έχει ήδη ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ κινδυνεύει με άμεση διάλυση, βάσει του κανονισμού της Βουλής. 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα» Μαλιστα, πραξικοπημα ειναι η εφαρμογη των κανονων του κοινοβουλιου, τι αλλο θα ακουσουμε απο τον Πανο Καμμενο.Εχθες που εξαπέλυε τις απειλες για διαγραφη δε το γνωριζε αυτο; Ποσο κριμα που και οι συριζαιοι και οι ανελ αδυνατουν να κανουν πολιτικες κινησεις με οριζοντα παραπανω του "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ#λος μας"...