Μια αρκούδα που υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις, ξυπνά «ευτυχισμένη» μετά από εγχείρηση

Ο Μπόκι, μια αρκούδα που υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις, ξυπνά «ευτυχισμένος» μετά από εγχείρηση Facebook Twitter
Φωτ.: SkyNews
0

Μια καφέ αρκούδα με το όνομα Μπόκι, ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη του χαρούμενη και υγιής, αφού υπεβλήθη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση εγκεφάλου που της έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Μπόκι υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις και προβλήματα όρασης λόγω της συσσώρευσης υγρού που ασκούσε πίεση στον εγκέφαλό του. Οι κτηνίατροι ανησυχούσαν ότι αν δεν γινόταν η επέμβαση πριν από την είσοδό του στη νάρκη, υπήρχε κίνδυνος να μην ξυπνήσει ξανά. Η τριών ωρών χειρουργική επέμβαση, περιλάμβανε την τοποθέτηση σωλήνα ώστε το επιπλέον υγρό να αποστραγγίζεται στην ουροδόχο κύστη.

Ο τρίχρονος Μπόκι σημειώνει πλέον «αξιοσημείωτη ανάκαμψη» και έχει σταματήσει τη φαρμακευτική του αγωγή χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με το Wildwood Trust. Η έξοδός του από την ημιθανή καταστολή λέγεται ότι αποτελεί βασικό βήμα για την ανάρρωσή του.

«Φαίνεται λαμπρός, χαρούμενος και υγιής και δεν έχουμε δει κανένα αρνητικό σημάδι από αυτόν. Όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του είναι ακόμα εκεί - είναι ακόμα ο ίδιος παλιός Μπόκι που αγαπάμε", δήλωσε ο επικεφαλής του Wildwood και πρόσθεσε: «Ο Μπόκι τα πήγε καλά για τον πρώτο του χειμερινό ύπνο».

Το 2022, όταν ήταν ακόμη μικρό, ο Μπόκι εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του και ενσωματώθηκε σε ένα μέρος με δύο ενήλικες αρκούδες. Όταν όμως ξεκίνησαν οι κρίσεις, έπρεπε να τους χωρίσουν, με αποτέλεσμα να ζει μόνος.

Οι ειδικοί ελπίζουν τώρα, ότι θα μπορέσει να βρε ξανά τους φίλους του και να ζήσει μαζί τους. «Αν και τα σημάδια είναι πολύ θετικά, πρέπει ακόμα να προχωρήσουμε με προσοχή και να προσέξουμε την επανένταξη με τους άλλους δύο», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ζωολογικού κήπου, Mark Habben.

 
 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περιβάλλον / «Αποικιοκρατία αποβλήτων»: Η Γερμανία πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πλαστικών αποβλήτων

Ακτιβιστές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «αποικιοκρατία αποβλήτων», υποστηρίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες μεταφέρουν το περιβαλλοντικό κόστος σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες
THE LIFO TEAM
ΧΙΟΝΙ ΒΟΥΝΟ

Περιβάλλον / Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες
THE LIFO TEAM