Γέλοουστοουν: Τουρίστας κατέγραψε σπάνιο βίντεο με wolverine- «Ήταν απίστευτο να το βλέπουμε μπροστά μας»

Γέλοουστοουν: Τουρίστας κατέγραψε σπάνιο βίντεο με αδηφάγο - «Ήταν απίστευτο να τον βλέπουμε μπροστά μας» Facebook Twitter
Φωτ.: Καρλ Κεμπ
0

Ένα σπάνιος αδηφάγος (wolverine) καταγράφηκε σε βίντεο από τουρίστα στο Εθνικό Πάρκο του Γέλοουστοουν αυτήν την εβδομάδα, θέαμα εντυπωσιακό για τους γνωρίζοντες καθώς έχουν εντοπιστεί μόλις επτά σε διάστημα τριών χρόνων. 

Ο Καρλ Κεμπ έκανε εκδρομή στο πάρκο όταν εντόπισε το σπάνιο αυτό ζώο στη μέση ενός χιονισμένου δρόμου. 

Ενώ ο ίδιος και η κόρη του τον παρακολουθούσαν, το μαλλιαρό σαρκοφάγο θηλαστικό πήγαινε μπρος πίσω. 


«Ήταν απίστευτο το ότι το πλάσμα αυτό βρισκόταν εκεί, ακριβώς μπροστά μας» παραδέχεται ο ΜακΝίλ Λάιονς, ξεναγός που, αν και έχει δουλέψει τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε διάφορα πόστα στο Γέλοουστοουν, είναι η πρώτη φορά που βλέπει αδηφάγο από τόσο κοντά. 

Παρά την ονομασία του (wolverine, στα αγγλικά) o αδηφάγος δεν είναι κοντινός συγγενείς με τους λύκους. Αντιθέτως, ανήκει στην οικογένεια ικτιδών που περιλαμβάνει νυφίτσες, κουνάβια και βίδρες, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. 


Και παρότι δεν συνδέεται με τους λύκους, οι αδηφάγοι έχουν μαζί τους σχέσεις μίσους και πάθους. Μάλιστα, κάποιες φορές τρώνε τα κουφάρια που έχουν αφήσει οι λύκοι, εξηγεί η Ρεμπέκα Γουότερς, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης The Wolverine Foundation.

Παρόλα αυτά, προσθέτει η ίδια, οι λύκοι δε διστάζουν να σκοτώσουν τα σαρκοβόρα αυτά θηλαστικά όταν συγκρούονται μαζί τους. 


Οι αδηφάγοι προτιμούν τα ψυχρότερα κλίματα που δεν ξεπερνούν τους 21 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο.


Ζυγίζουν μεταξύ 6,8 - 18 κιλά και, σύμφωνα με τη Γουότερς, ενδημούν στην Αλάσκα, τα βουνά της Μογγολίας και μέρη της Ρωσίας και του Καναδά. 

Με πληροφορίες από CNN

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM