H Γκρέτα Τούνμπεργκ επέλεξε Αθήνα - Δημοσίευσε φωτογραφία από τη διαδήλωση των μαθητών στο Σύνταγμα

H Γκρέτα Τούνμπεργκ επέλεξε Αθήνα - Δημοσίευσε φωτογραφία από τη διαδήλωση των μαθητών στο Σύνταγμα Facebook Twitter
11

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σχολίασε στο Instagram τις σημερινές μεγάλες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή σε όλο τον κόσμο, επιλέγοντας μάλιστα μια φωτογραφία από τη διαδήλωση της Αθήνας

«Δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να μην αδικούν αυτό που έγινε σήμερα. Οι πρώτες αναφορές λένε για 400.000 άτομα στην Αυστραλία. 100.000 στο Βερολίνο. 100.000 στο Λονδίνο, 50.000 στο Αμβούργο. Και τα αρχικά νούμερα από όλη τη Γερμανία μιλούν για 1,4 εκατ. ανθρώπους. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο παντού. Σε κάθε πόλη, σε κάθε κωμόπολη. Αυτή η εικόνα είναι από την Αθήνα, στην Ελλάδα. Μαζί αλλάζουμε τον κόσμο», γράφει η 16χρονη Τούνμπεργκ, ενώ συνοδεύει την ανάρτηση της με μια φωτογραφία από τη διαδήλωση του Συντάγματος. 

Η σημερινή δράση των μαθητών στην Αθήνα ήταν στο πλαίσιο του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος, Fridays For Future, που διαμαρτύρεται για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Όλοι μαζί, για το περιβάλλον», «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Ας κάνουμε τη Γη cool ξανά», «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας». Μερικά συνθήματα σε πανό, λίγο πιο... τολμηρά: «Ο πλανήτης γίνεται πιο hot και από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα νιάτα του». Κάποια πιο... μουσικά: «40 βαθμοί, λιώνει η Ανταρκτική/ η λύση είναι μία, πάμε στην πορεία»

Περιβάλλον
11

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ