ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν στα 94 χρόνια της

Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν στα 94 χρόνια της Facebook Twitter
Στάθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό δίπλα στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος είχε πληγεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.
0

 

Η Νάνσι Ρίγκαν, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, όπως μετέδωσε πριν λίγο το αμερικανικό δίκτυο ΝΒC.


Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ζούσε στο Λος Άντζελες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βιβλιοθήκης του ιδρύματος Ρίγκαν, αιτία του θανάτου ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια

Η Ρίγκαν θα ταφεί στη Ronald Reagan Presidential Library στο Simi Valley, Καλιφόρνια, δίπλα στο σύζυγό της, Ρόναλντ ο οποίος πέθανε στις 5 Ιουνίου, 2004.

Αντί λουλουδιών και στεφάνων, η κα Ρίγκαν ζήτησε να δοθούν δωρεές στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και το ίδρυμα.

Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν στα 94 χρόνια της Facebook Twitter
Η Νάνσι Ρίγκαν δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν σε παρέλαση το 1981

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν και η Νάνσι Ντέιβις (το πατρικό της) παντρεύτηκαν το 1952.  Η πρώην ηθοποιός  ήταν έντονα προστατευτική με τον σύζυγό της στη διάρκεια της καριέρας του στο Χόλιγουντ, στα οκτώ χρόνια των δύο προεδρικών θητειών του στον Λευκό Οίκο, μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του και όταν χτυπήθηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πρώην στάρλετ ταινιών β' κατηγορίας, η Νάνσι είχε επικριθεί για τη μεγάλη επιρροή της στον πρόεδρο, αλλά στη συνέχεια είχε προκαλέσει τον θαυμασμό επειδή υπερασπίσθηκε την αξιοπρέπεια και την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου που υπήρξε επί 52 χρόνια σύζυγός της.


Στάθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό δίπλα στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος είχε πληγεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.


Γεννημένη στις 6 Ιουλίου 1921 στη Νέα Υόρκη από πατέρα πωλητή αυτοκινήτων και μητέρα ηθοποιό που παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο έναν νευροχειρουργό, έφθασε στο Χόλιγουντ σε ηλικία 28 ετών.


Η συνάντησή της με τον Ρόναλντ, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα είχε πάρει διαζύγιο από την ηθοποιό Τζέιν Γουάιμαν, θα σημάνει την αρχή μιας ιστορίας αγάπης που θα διαρκέσει περισσότερο από μισό αιώνα. "Στα γενέθλιά μου", έλεγε η Νάνσι, "έστελνε λουλούδια στη μητέρα μου για να την ευχαριστήσει που του επέτρεψε να ζήσει μαζί μου".


Από τον γάμο, το 1952, της στάρλετ με τον "Καουμπόι του Χόλιγουντ" και επί έξι θητείες πρόεδρο του συνδικάτου αμερικανών ηθοποιών, θα γεννηθούν δύο παιδιά: η Πάτι την ίδια χρονιά και ο Ρον το 1958.

Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία Νάνσι Ρίγκαν στα 94 χρόνια της Facebook Twitter
Η Νάνσι Ρίγκαν με το σχεδιαστή Οσκαρ Ντε λα Ρέντα σε μια σπάνια εμφάνιση της πριν μερικά χρόνια
Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM