«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον γκάνγκστερ να εκφοβίσει τις ΗΠΑ»- Ξέσπασμα του Έντουαρντ Νόρτον κατά Τραμπ

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον γκάνγκστερ να εκφοβίσει τις ΗΠΑ»- Ξέσπασμα του Έντουαρντ Νόρτον κατά Τραμπ Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Έντουαρντ Νόρτον ξέσπασε κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον γκάνγκστερ να εκφοβίσει τις ΗΠΑ».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ξεκίνησε τις αναρτήσεις του δηλώνοντας πως δεν είναι πολιτικός αναλυτής, αλλά ο πατέρας του ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας και του έμαθε πολλά, ενώ σημείωσε ότι έχει καθίσει σε πολλά τραπέζια πόκερ με σοβαρούς παίκτες.

Στην επίθεσή του κατά του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ο Νόρτον χρησιμοποίησε αρκετούς όρους του πόκερ, μιλώντας αρκετές φορές για μπλόφα του Τραμπ η οποία πρέπει να αποκαλυφθεί.

«Δεν πιστεύω ότι ο Τραμπ προσπαθεί να βάλει τα θεμέλια για δικό του τηλεοπτικό δίκτυο, να χαροποιήσει τη βάση του ή ότι το χάος του αρέσει. Η ουσία είναι πως βρίσκεται σε βαθύ, πολυδιάστατο νομικό κίνδυνο και αυτό εξηγεί κάθε κίνησή του. Βλέπουμε 1) τακτική καθυστέρηση της μετάβασης για να κερδίσει χρόνο για κάλυψη και απόκρυψη αποδείξεων, 2) πάνω από όλα, ένα απεγνωσμένο φινάλε για να δημιουργήσει αρκετό χάος, αγωνία για μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας και φόβο για ανεπανόρθωτη ζημιά στο σύστημα, που θα μπορεί να κλείσει μια τύπου Νίξον συμφωνία, με αντάλλαγμα τελικά να αναγνωρίσει την ήττα. Αλλά δεν έχει τα χαρτιά. Η μπλόφα του αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο», συνέχισε ο Έντουαρντ Νόρτον.

Η επόμενη μπλόφα του Τραμπ μπορεί να είναι η κλιμάκωση, αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί, συνέχισε ο ηθοποιός. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό τον γκάνγκστερ να υποχρεώσει τις ΗΠΑ, μέσω εκφοβισμού, σε μια συμφωνία που θα σώσει τον κ@@ο του απειλώντας τη δημοκρατία μας. Αυτό είναι το παιχνίδι του», έγραψε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι ο Τραμπ δεν έχει στο χέρι του καλά «χαρτιά». 

Σε άλλη ανάρτηση, ο Έντουαρντ Νόρτον περιέγραψε τον απερχόμενο πρόεδρο ως «γκρινιάρα, μουτρωμένη, οξύθυμη, εκδικητική σκύλα», που προσπαθήσει να δείξει «το μεσαίο δάχτυλο σε ολόκληρη τη χώρα από καθαρή κακία, χωρίς ούτε μια σκέψη για τους νεκρούς και αυτούς που πεθαίνουν».

«Η πίστη στους θεσμούς και τις θεμελιώδεις αξίες δοκιμάζονται... αλλά θα κρατήσουν. Φεύγει. Αλλά αν κάνουμε ανταλλαγή για αυτό, αν του δώσουμε κάποιο διακανονισμό, θα είμαστε ευάλωτοι απέναντι στην επιστροφή του», καταλήγει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM