Η «αλλόκοτη» εισαγωγή του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία που τον έκανε «να φύγει τρέχοντας»

Η «αλλόκοτη» εισαγωγή του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία που τον έκανε «να φύγει τρέχοντας» Facebook Twitter
0

Αποκαλύψεις για την απόπειρα του Μπραντ Πιτ να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας, όταν είχε δεσμό με την Τζουλιέτ Λιούις, μεταξύ 1989 και 1993, φέρνει στο φως το Page Six.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηθοποιός πέρασε τρία χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης και συμμετείχε σε τελετές, συνεδρίες και ειδικά μαθήματα πριν τελικά βάλει τέλος τόσο στη σχέση του με την Λούις αλλά και εκείνη με την εκκλησία. 

Πηγή της The Sun από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ δήλωσε ότι ο Μπραντ Πιτ λάμβανε μέρος σε πολύωρες τελετές εξαγνισμού, οι οποίες γίνονταν σε σάουνα και μαζί του ήταν υποχρεωτικά η (λεγόμενη) «δίδυμή» του - μια κοπέλα 15 ετών την οποία είχαν ορίσει να παρακολουθεί την πρόοδό του.

Η 15χρονη ήταν η κόρη ενός εξέχοντος μέλους του κινήματος της Σαϊεντολογίας και είχε οριστεί να έχει την ευθύνη του ηθοποιού - όπως και εκείνος θα είχε αντίστοιχα την ευθύνη της. «Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα, αλλά δεν ήταν τίποτα πονηρό» ανέφερε η πηγή.

  

Σύμφωνα με αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Μπραντ Πιτ ολοκλήρωσε κάποιες συνεδρίες τον Ιούλιο του 1991 και «ένα ειδικό μάθημα για την ανθρώπινη αξιολόγηση» τον Μάιο του 1993.

Η «αλλόκοτη» εισαγωγή του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία που τον έκανε «να φύγει τρέχοντας» Facebook Twitter

Μέρος της εκπαίδευσής του αποτελούσαν και κάποιες φραστικές επιθέσεις, τις οποίες φέρεται να μην δέχθηκε, εγκαταλείποντας τελικά την Εκκλησία.

Η εκκλησία προσπάθησε να επαναφέρει τον Μπραντ Πιτ στους κόλπους της αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

O Μπραντ Πιτ μιλώντας για την Τζουλιέτ Λιούις το 1995 στο Vanity Fair, είχε πει όταν ήταν μια από τις καλύτερες σχέσεις του: «Ακόμα την αγαπώ. Περάσαμε τέλεια μαζί. Το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε με την ιδέα ότι η αγάπη τα νικάει όλα και απλά αυτό δεν ισχύει».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM