Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Πάνω από 40.000 δολάρια κόστισε στους Καναδούς η ασφάλεια του ζεύγους

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Πάνω από 40.000 δολάρια κόστισε στους Καναδούς η ασφάλεια του ζεύγους Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 40.000 δολάρια κόστισε στους Καναδούς φορολογούμενους η προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, το διάστημα που έμειναν στη χώρα.

Το ποσό αυτό (56.384 δολάρια Καναδά) περιλαμβάνει τις δαπάνες που έκανε η αστυνομία για την ασφάλεια του ζευγαριού από τις 18 Νοεμβρίου 2019 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020. Αυτό προκύπτει από αστυνομικά έγγραφα που δημοσιοποίησε η καναδική ομοσπονδία φορολογουμένων. Όμως, η καναδική αστυνομία φέρεται να τους προστάτευε έως τα μέσα Μαρτίου.

Επιπλέον, το ποσό περιλαμβάνει υπερωρίες και δαπάνες για γεύματα και μετακινήσεις των αστυνομικών, όχι όμως και τους μισθούς τους. Κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός λογαριασμός για τους Καναδούς φορολογούμενους ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Το ζευγάρι έφυγε για τον Καναδά τον περασμένο Νοέμβριο για μια απόδραση διαρκείας και τελικά τον Ιανουάριο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους. Η προοπτική της διαμονής τους στον Καναδά προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα για το ποιος θα καλύπτει το κόστος για την ασφάλεια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Έτσι, έπειτα από πιέσεις, η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι σταματά να παράσχει προστασία στο ζεύγος από τον Μάρτιο.

Τον ίδιο μήνα το ζευγάρι έφυγε από τον Καναδά και εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Πηγή των Times αναφέρει ότι στην απόφασή τους αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η απόφαση να μην τους προστατεύει πλέον η καναδική αστυνομία.

Μόλις έγινε γνωστό ότι εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τους «υποδέχθηκε» διαμηνύοντας μέσω Twitter ότι η χώρα του δεν πρόκειται να πληρώσει για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το ζευγάρι έχει εγκατασταθεί σε έπαυλη του Τάιλερ Πέρι, στο Μπέβερλι Χιλς. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, έχουν εμπιστευτεί την ασφάλειά τους σε εταιρεία σεκιούριτι που προστατεύει διάσημους, με κόστος 7.000 λίρες την ημέρα. Ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να βοηθήσει στην κάλυψη αυτής της δαπάνης, ενώ δεν είναι γνωστό αν στον λογαριασμό συνεισφέρουν και οι Βρετανοί φορολογούμενοι, σημειώνουν οι Times.

Με πληροφορίες από Times, Daily Mail

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM