Το μήνυμα της Όπρα Γουίνφρεϊ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Εξοργισμένη η Τέιλορ Σουίφτ με Τραμπ

Το μήνυμα της Όπρα Γουίνφρεϊ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Εξοργισμένη η Τέιλορ Σουίφτ με Τραμπ Facebook Twitter
0

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από πολλούς διάσημους Αμερικανούς, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ για τον τραγικό θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, ενώ η κριτική που ασκείται στον Ντόναλντ Τραμπ είναι σκληρή.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ υποσχέθηκε σήμερα στον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα γνωρίσει την ήττα στις επόμενες προεδρικές εκλογές και κάλεσε τους Αμερικανούς να τον καταψηφίσουν, έχοντας εξοργιστεί από τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου σχετικά με τις ταραχές στη Μινεάπολη.

«Αφού πυροδοτήσατε τη φωτιά της υπεροχής της λευκής φυλής και του ρατσισμού από την αρχή της θητείας σας, έχετε το θράσος να παριστάνετε τον ηθικά ανώτερο, προτού απειλήσετε με τη χρήση βίας», έγραψε η 30χρονη καλλιτέχνιδα στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το μήνυμα της Όπρα Γουίνφρεϊ για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Εξοργισμένη η Τέιλορ Σουίφτ με Τραμπ Facebook Twitter

«Θα ψηφίσουμε για να σας διώξουμε τον Νοέμβριο», συμπλήρωσε. Η Τέιλορ Σουίφτ επικαλέστηκε μια σειρά από tweet που έστειλε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις ταραχές στη Μινεάπολη, όπου φάνηκε να απειλεί τους διαδηλωτές με τη χρήση ένοπλης βίας. «Όταν οι λεηλασίες αρχίζουν, τα πυρά ξεκινούν», έγραψε ο Τραμπ. Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του στη Μινεάπολη τη Δευτέρα, προκάλεσε διαδηλώσεις, που οδήγησαν σε ταραχές. Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπήρξε παρανόηση με το μήνυμά του και ότι ο ίδιος αναφερόταν, στην πραγματικότητα, σε πιθανές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ταραχοποιών και όχι στη χρήση βίας από την αστυνομία.

Η Τέιλορ Σουίφτ απέφευγε για καιρό να μιλήσει για πολιτική. Η τραγουδίστρια των 10 βραβείων Γκράμι πήρε τελικά θέση τον Οκτώβριο του 2018 για να στηρίξει δύο Δημοκρατικούς υποψηφίους στην πολιτεία όπου έζησε πολλά χρόνια, στο Τενεσί. Ακολούθησαν αποδοκιμασίες σε βάρος της με τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει, μέσω Twitter, ότι του αρέσει «περίπου κατά 25% λιγότερο» η μουσική της.

 Όπρα Γουίνφρεϊ: Αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε ένα όνομα να γίνει απλά ένα hashtag

Με μήνυμά της στο Facebook, η διάσημη εκδότρια και τηλεοπτική παραγωγός, Όπρα Γουίνφρεϊ καταφέρεται εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και δηλώνει σοκαρισμένη.

«Προσπαθώ να επεξεργαστώ αυτό που μπορεί να ειπωθεί ή να ακουστεί αυτήν τη στιγμή. Δεν μπόρεσα να βγάλω την εικόνα με το γόνατο του αστυνομικού στο λαιμό του από το κεφάλι μου. Αυτή η εικόνα είναι εκεί κάθε πρωί, όταν σηκώνομαι και όταν ξεκινάω τις συνηθισμένες υποχρεώσεις της ημέρας. Ενώ ρίχνω καφέ στο φλιτζάνι, ενώ δένω τα παπούτσια μου και παίρνω μια ανάσα: Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Και μετά έρχεται το βίντεο με δύο άλλους αξιωματικούς να τον καθηλώνουν κάτω. Η καρδιά μου βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά.

Η οικογένεια και οι φίλοι του λένε ότι ήταν ένας ευγενής γίγαντας. Ο θάνατός του μας έχει δείξει ότι είχε μια τεράστια ψυχή. Εάν το μεγαλείο μιας ψυχής καθορίζεται από την επιρροή, ο Τζορτζ Φλόιντ είναι μια πανίσχυρη ψυχή.
#GeorgeFloyd: Φωνάζουμε το όνομά σου. Αλλά αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε το όνομά σου να είναι απλά ένα hashtag. Το πνεύμα σου ανυψώνεται από τις κραυγές όλων μας που ζητούν δικαιοσύνη στο όνομά σου!

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM