Βρετανία: 81χρονη έβαζε τον παπαγάλο της να τραγουδά όπερα για να βασανίζει τους γείτονες

Βρετανία: 81χρονη έβαζε τον παπαγάλο της να τραγουδά όπερα για να βασανίζει τους γείτονες Facebook Twitter
Ηλικιωμένη βασάνιζε τους γείτονες με τον παπαγάλο της (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Μια ηλικιωμένη στη Βρετανία κατάφερε να μετατρέψει τον παπαγάλο της σε «όπλο» εναντίον των γειτόνων της, βάζοντας το πτηνό να τραγουδά όπερα για να τους βασανίζει.

Η 81χρονη Κάθριν Σιρλ παρενοχλούσε τους γείτονές της με διάφορους τρόπους και το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 70 ημερών, με 12 μήνες αναστολή. Μεταξύ άλλων, ενθάρρυνε τον παπαγάλο να τραγουδά διαρκώς όπερα, κάτι που ο Πολ και η Λίντια Απλτον, που ζουν δίπλα της, το παρομοίωσαν με «κινέζικο μαρτύριο».

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Κάμερες κλειστού κυκλώματος «συνέλαβαν» 38 φορές την οργισμένη συνταξιούχο να απλώνει γράσο πάνω στο καπό των δύο οχημάτων του ζευγαριού. Επιπλέον, γρατσούνισε με το δαχτυλίδι της το καπό του ενός αυτοκινήτου, έβαλε πινέζες κάτω από τα λάστιχα του άλλου οχήματος και έριξε ακαθαρσίες σκύλου στον κήπο του ζευγαριού.

Οι Απλτον υποστηρίζουν ότι η γειτόνισσα άρχισε να τους παρενοχλεί από το 2004- όταν μετακόμισαν στο διπλανό σπίτι- επειδή της ζήτησαν να μην κάνει θόρυβο. Η Σιρλ από την πλευρά της λέει ότι η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή το παρκάρισμα στον δρόμο.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι μια μικροκαμωμένη ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν μπορεί ή δεν είναι ικανή να κάνει τέτοια πράγματα και δεν μας έπαιρναν σοβαρά», δήλωσε η Λίντια Απλτον, σύμφωνα με τους Times.

«Συνεχώς έβρισκε τρόπους να τρελαίνει τον παπαγάλο της για μέρες, βάζοντας την τηλεόραση δυνατά και χρησιμοποιώντας τον σαν όπλο. Αυτός ο διαρκής θόρυβος από τον παπαγάλο της μοιάζει με κινέζικο μαρτύριο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις από τους πολύ δυνατούς διαπεραστικούς ήχους που κάνει σε ένα ασταμάτητο ρεπερτόριο», ανέφερε ακόμη.

«Περιμένει να κάτσουμε στον κήπο, για να χαλαρώσουμε και βάζει δυνατά μουσική ή τηλεόραση για να "ερμηνεύσει" ξανά ο παπαγάλος και να μην μας αφήσει να απολαύσουμε την ησυχία και ηρεμία του κήπου. Υπάρχουν γείτονες που μας αποφεύγουν για αυτό τον λόγο», είπε ακόμη η Απλτον για τη δράση της ηλικιωμένης.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM