Ένας παπαγάλος ο Wei Wei απέκτησε νέα φτερά – και νέα ζωή – χάρη σε μία κτηνίατρο στην Αυστραλία.

 

Ο Wei Wei έπεσε θύμα του κουρέματος των φτερών του για να μην μπορεί να πετάει. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη διαδικασία που κάνουν ορισμένοι ιδιοκτήτες εξωτικών πουλιών προκειμένου να κρατήσουν τα κατοικίδια χωρίς τον φόβο να τους φύγουν πετώντας.

 

 


Δεν έχει γίνει ωστόσο σαφές για το ποιος κούρεψε τα φτερά του Wei Wei, αν ήταν δηλαδή ο ιδιοκτήτης του, το pet shop ή ο εκτροφέας. Ωστόσο με την βοήθεια της Dr. Catherine Apuli ο παπαγάλος πλέον μπορεί να κατακτήσει τους αιθέρες.

 

Το μόνο που χρειάστηκε για τη δημιουργία των νέων φτερών του Wei Wei μερικά νέα φτερά, κόλλα, μερικές οδοντογλυφίδες και η δημιουργική εφευρετικότητα της κτηνιάτρου. Η διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε ο Wei Wei ήταν παντελώς ανώδυνη.

 

 

 

Η Dr. Apuli έδωσε στον ηλικίας 12 εβδομάδων πράσινο παπαγάλο, ένα νέο ζευγάρι προσθετικών φτερών που δημιουργήθηκε από φτερά που είχαν γίνει δωρεά στην κτηνιατρική κλινική. Λίγες ώρες μετά τη διαδικασία συγκόλλησης των νέων φτερών του ο Wei Wei ήδη πετούσε στον αέρα.

 

 

 

 

 
Αυτό που ουσιαστικά έκανε η κτηνίατρος ήταν να επισκευάσει τα κατεστραμμένα φτερά του παπαγάλου συγκολλώντας με την βοήθεια οδοντογλυφίδων κομμάτια από τα νέα φτερά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Bored Panda