Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση, πριν από την απονομή των Bafta: Γίνετε vegan

Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση, πριν από την απονομή των Bafta: Γίνετε vegan Facebook Twitter
Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση πριν από τα Bafta (Πηγή φωτό Animal Equality / Jo-Anne McArthur)
4

Διανύουμε περίοδο απονομής βραβείων, αλλά ο Χοακίν Φίνιξ δεν βάζει στην άκρη την ακτιβιστική του δράση.

Λίγες ώρες προτού φορέσει το κοστούμι του, για την αποψινή τελετή απονομής των Bafta- στα οποία η ταινία Joker διεκδικεί 11 βραβεία και ο ίδιος είναι υποψήφιος για το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου- ο ηθοποιός βρέθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, επικεφαλής κινητοποίησης υπέρ του vegan τρόπου ζωής.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά τη βράβευσή του στα SAG, ο Χοακίν Φίνιξ είχε πάει μαζί με άλλους ακτιβιστές έξω από σφαγείο και παρηγόρησαν ζώα. «Οι εργοστασιακές φάρμες καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Γίνετε vegan», ανέφερε το πανό που ο Φίνιξ και οι άλλοι ακτιβιστές κρέμασαν στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Σε δηλώσεις του, ο ηθοποιός απάντησε σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι άνθρωποι όπως οι ηθοποιοί, που απασχολούνται σε «λαμπερές» βιομηχανίες, δεν μπορούν να κάνουν κήρυγμα για την κλιματική αλλαγή, επειδή ζουν σε έναν κόσμο με συχνές αεροπορικές πτήσεις και υψηλό αποτύπωμα άνθρακα. «Είμαστε όλοι υποκριτές με κάποιο τρόπο. Όλοι πασχίζουμε για να κάνουμε το σωστό και κάνουμε λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει ενέργεια και πόρους οπότε ο δικός μου τρόπος για να το μετριάσω αυτό είναι ένας vegan τρόπος ζωής», δήλωσε ο Φίνιξ.

 

«Αντί να είμαστε επικριτικοί και να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλον, θα έπρεπε να προσπαθούμε να βοηθάμε και να εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε. Υπάρχουν τόσες πολλές βελτιώσεις που μπορώ να κάνω στη δική μου ζωή και αυτό προσπαθώ να κάνω», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Η παραγωγή τσιμέντου, και γενικά η οικοδομική δραστηριότητα συνολικά είναι υπεύθυνες για πολύ περισσότερες εκπομπές αερίων από τα βοοειδή.Ας φροντίσει να κάνει κήρυγμα προς τις σωστές κατευθύνσεις...Ένας μελλοντικός πλανήτης με 15δις πληθυσμό (εκ των οποίων το 99% θα τρέφεται με έντομα) και ένα απόλυτα εκβιομηχανοποιημενο τοπίο από την συνεχή οικοδομική δραστηριότητα και τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες) δεν είναι και ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο για τον πλανήτη ούτε για την ανθρωπότητα.
Εδω κολλαει αψογα η ατακα του R. Gervais προς τους ηθοποιους . . Golden Globe "You're in no position to lecture the public about anything, you know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg. So if you win, come up, accept your little award, thank your agent, and your God and fuck off, OK?"
Και ο Gervais τι είναι, κανένας γκουρού που οτι και να πει είναι σωστό; Εδώ μιλάμε τι μπορεί να κάνει κανείς ατομικά, για ένα καλύτερο αύριο. Λίγο με ενδιαφερει αν ο Φοινιξ είναι ηθοποιός, αν προσπαθει με τον τρόπο του να κάνει κάτι για το περιβάλλον, όπως οφείλουμε να κάνουμε στο μετρό που μπορούμε, όλοι
"όπως οφείλουμε να κάνουμε στο μετρό που μπορούμε, όλοι"Χωρίς να σου υποδεικνύω τι οφείλεις να κάνεις, είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο αν το "οφείλουμε" το ενός προς τους άλλους γίνει ατομικό "θέλω και πράτω στο μέτρο που μπορώ".:)