Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση, πριν από την απονομή των Bafta: Γίνετε vegan

Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση, πριν από την απονομή των Bafta: Γίνετε vegan Facebook Twitter
Ο Χοακίν Φίνιξ σε κινητοποίηση πριν από τα Bafta (Πηγή φωτό Animal Equality / Jo-Anne McArthur)
4

Διανύουμε περίοδο απονομής βραβείων, αλλά ο Χοακίν Φίνιξ δεν βάζει στην άκρη την ακτιβιστική του δράση.

Λίγες ώρες προτού φορέσει το κοστούμι του, για την αποψινή τελετή απονομής των Bafta- στα οποία η ταινία Joker διεκδικεί 11 βραβεία και ο ίδιος είναι υποψήφιος για το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου- ο ηθοποιός βρέθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, επικεφαλής κινητοποίησης υπέρ του vegan τρόπου ζωής.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά τη βράβευσή του στα SAG, ο Χοακίν Φίνιξ είχε πάει μαζί με άλλους ακτιβιστές έξω από σφαγείο και παρηγόρησαν ζώα. «Οι εργοστασιακές φάρμες καταστρέφουν τον πλανήτη μας. Γίνετε vegan», ανέφερε το πανό που ο Φίνιξ και οι άλλοι ακτιβιστές κρέμασαν στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Σε δηλώσεις του, ο ηθοποιός απάντησε σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι άνθρωποι όπως οι ηθοποιοί, που απασχολούνται σε «λαμπερές» βιομηχανίες, δεν μπορούν να κάνουν κήρυγμα για την κλιματική αλλαγή, επειδή ζουν σε έναν κόσμο με συχνές αεροπορικές πτήσεις και υψηλό αποτύπωμα άνθρακα. «Είμαστε όλοι υποκριτές με κάποιο τρόπο. Όλοι πασχίζουμε για να κάνουμε το σωστό και κάνουμε λάθη. Η βιομηχανία καταναλώνει ενέργεια και πόρους οπότε ο δικός μου τρόπος για να το μετριάσω αυτό είναι ένας vegan τρόπος ζωής», δήλωσε ο Φίνιξ.

 

«Αντί να είμαστε επικριτικοί και να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλον, θα έπρεπε να προσπαθούμε να βοηθάμε και να εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε. Υπάρχουν τόσες πολλές βελτιώσεις που μπορώ να κάνω στη δική μου ζωή και αυτό προσπαθώ να κάνω», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η παραγωγή τσιμέντου, και γενικά η οικοδομική δραστηριότητα συνολικά είναι υπεύθυνες για πολύ περισσότερες εκπομπές αερίων από τα βοοειδή.Ας φροντίσει να κάνει κήρυγμα προς τις σωστές κατευθύνσεις...Ένας μελλοντικός πλανήτης με 15δις πληθυσμό (εκ των οποίων το 99% θα τρέφεται με έντομα) και ένα απόλυτα εκβιομηχανοποιημενο τοπίο από την συνεχή οικοδομική δραστηριότητα και τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες) δεν είναι και ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο για τον πλανήτη ούτε για την ανθρωπότητα.
Εδω κολλαει αψογα η ατακα του R. Gervais προς τους ηθοποιους . . Golden Globe "You're in no position to lecture the public about anything, you know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg. So if you win, come up, accept your little award, thank your agent, and your God and fuck off, OK?"
Και ο Gervais τι είναι, κανένας γκουρού που οτι και να πει είναι σωστό; Εδώ μιλάμε τι μπορεί να κάνει κανείς ατομικά, για ένα καλύτερο αύριο. Λίγο με ενδιαφερει αν ο Φοινιξ είναι ηθοποιός, αν προσπαθει με τον τρόπο του να κάνει κάτι για το περιβάλλον, όπως οφείλουμε να κάνουμε στο μετρό που μπορούμε, όλοι
"όπως οφείλουμε να κάνουμε στο μετρό που μπορούμε, όλοι"Χωρίς να σου υποδεικνύω τι οφείλεις να κάνεις, είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο αν το "οφείλουμε" το ενός προς τους άλλους γίνει ατομικό "θέλω και πράτω στο μέτρο που μπορώ".:)