Βραβεία SAG: Ο νικητής Φίνιξ θυμήθηκε τους ρόλους που έχασε εξαιτίας του Ντι Κάπριο

Βραβεία SAG: Ο νικητής Φίνιξ θυμήθηκε τους ρόλους που έχασε εξαιτίας του Ντι Κάπριο Facebook Twitter
0

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα και με την υποψηφιότητα για Όσκαρ να αναμένεται να του χαρίσει ένα χρυσό αγαλματίδιο, ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε χθες και το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου στα φετινά βραβεία SAG 2020 (Screen Actors Guild). 

Υποψήφιος για το ίδιο βραβείο ήταν και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για τον ρόλο του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο και, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το αγαλματίδιο, ο Φίνιξ θυμήθηκε όλες τις φορές που είχε χάσει κάποιον ρόλο από τον Ντι Κάπριο. 

«Ήμουν εδώ και πριν από πολλά χρόνια και δεν μπορούσα να το εκτιμήσω. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι που αποτελώ μέλος αυτής της κοινότητας τόσο αξιόλογων ηθοποιών [...] Θα ήθελα να μιλήσω λίγο για τους υπόλοιπους υποψήφιους αν είναι εντάξει με εσάς», ξεκίνησε τον ευχαριστήριο λόγο του.

«Όταν επέστρεψα στην υποκριτική πήγαινα σε οντισιόν και, πάντα, στην τελευταία κλήση για την τελική απόφαση ήμουν εγώ απέναντι σε άλλους δύο. Και πάντα θα χάναμε από αυτό το παιδί. Κανένας ηθοποιός δεν έλεγε καν το όνομά του αλλά κάθε υπεύθυνος του κάστινγκ θα ψιθύριζε "Είναι ο Λεονάρντο"», είπε ο Φίνιξ. «Λίο, ήσουν έμπνευση για μένα για περισσότερο από 25 χρόνια. Και για πολλούς ανθρώπους ακόμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ», πρόσθεσε, με την κάμερα να στρέφεται στον Ντι Κάπριο που ευχαρίστησε με μια θερμή χειρονομία τον Φίνιξ. 

Ψάχνοντας στον χώρο τον Κρίστιαν Μπέιλ είπε: «Κρίστιαν (σ.σ Μπέιλ) δεν ξέρω που είσαι αλλά αφιερώνεσαι στους ρόλους σου με έναν τρόπο που εγώ μπορώ μόνο να ονειρευτώ. Δεν έχεις κάνει ούτε μία κακή ερμηνεία. Είναι εξοργιστικό. Εύχομαι να το είχες κάνει έστω μία φορά. Να τα είχες πάει χάλια. Θα ήταν υπέροχο», αστειεύτηκε και το κατάμεστο Shrine Auditorium στο Λος Άντζελες ξέσπασε σε γέλια. 

Εκτός από τους συνυποψηφίους του, ο Φίνιξ αναφέρθηκε και στον Χιθ Λέτζερ και την εμβληματική ερμηνεία του ως Τζόκερ στο φιλμ The Dark Night του Κρίστοφερ Νόλα. «Στέκομαι εδώ πάνω στους "ώμους" του αγαπημένου μου ηθοποιού, του Χιθ Λέτζερ. Οπότε σας ευχαριστώ και καληνύχτα». 

Ο Φίνιξ είχε κερδίσει και το Critics Choice Award για την ενσάρκωση του Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία. Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης σε δημοσιογράφους, είπε ότι το να καταφέρει να υποκριθεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα ήταν μία μακρά διαδικασία. «Ο τρόπος που δούλεψα ήταν ασταθής. Δεν "επιτέθηκα" γραμμικά. Ήμουν πολύ περίεργος για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και τις παρενέργειες». 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Πολιτισμός / Εβραίοι κληρονόμοι μηνύουν Ίδρυμα Γουλανδρή και Met για πίνακα του Βαν Γκογκ που λεηλάτησαν οι ναζί

Ο πίνακας εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα - Οι κληρονόμοι ζητούν την επιστροφή του πίνακα και αποζημίωση αντίστοιχη με τη σημερινή αγοραία αξία του έργου
LIFO NEWSROOM
Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM